[27-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus): De la web de l’Arquebisbat de Tarragona (Onzè dia): “Visites espirituals a la Mare de Déu”

Onzè dia:  “Inovoquem Maria, venerada a la Basílica del Monestir de Poblet

Tota la gran basílica abacial convergeix en la imatge de santa Maria que ocupa el centre del gran retaule de Damià Forment. La imatge d’alabastre és il·luminada per la claror de l’alba a l’hora de Laudes i a l’hora foscant, a Completes amb les tres lluminàries, en honor de la santa Trinitat, quan l’estimada comunitat canta la Salve. No podem dubtar i és un consol que l’estimada comunitat dels monjos prega pel món i per nosaltres: Spes nostra, salve! Esperança nostra, salve!

Maria contemplada en les vicissituds de la seva vida terrestre, i en la felicitat que frueix ara en la ciutat de Déu, ens ofereix, en el moment present, una visió serena i una paraula d’encoratjament: la victòria de l’esperança per damunt de l’angoixa, de la comunió per damunt de la solitud, de la pau per damunt de la pertorbació, de la vida per damunt de la mort. Ella ens ajuda a alçar els ulls més amunt, vers Déu.

Sant Bernat predicava als seus monjos: «Quan el mar és tumultuós mira l’estrella, Maria, i la calma tornarà i trobaràs far i port». En la comunió dels sants agraïm la pregària dels monestirs de l’arxidiòcesi que abracen la creu del món amb la pregària. També del Carmel de Tarragona, del monestir de santa Clara de Reus i de la comunitat de Mínimes de Valls.

Meditació: (Rm 12,12-13)

En el moment que estem vivint no hi ha res fora de nosaltres que ens ompli d’alegria, tot és preocupació, neguit i incertesa. Veritablement la pandèmia ho ha canviat tot. El confinament pesa sobre tots nosaltres i la pregunta al pensament és constant: ¿Quan i com s’acabarà? Té raó sant Pau quan afirma que només l’esperança ens omple d’alegria. Per l’alegria que vindrà després dels mals presents hem de reprendre el coratge i renovar les forces. Segur que vindrà l’alegria, perquè la nit no pot ser sempre nit, necessàriament ve l’alba. La nit s’exhaureix en si mateixa. Per això l’Església en el cor de la nit encén la llum de Pasqua.

Siguem pacients en la tribulació, perseverem en l’oració i siguem solidaris amb les necessitats de tothom. La pregària humil i senzilla ens ajuda i ens consola. Que cadascú de nosaltres pregui com li és donat de fer-ho, cadascú de nosaltres té una història amb Déu i no n’hi ha cap d’igual, ja que per Déu som únics. No hi ha cap pregària dels fills de Déu que no sigui escoltada per humil i pobra que sigui. Tots els Pare nostres que hem dit a la vida són recollits per Déu i ens seran retornats a la vida eterna.

Encomanem-nos a la Mare de Déu, causa de la nostra alegria, sentint-nos infants, pobres i senzills de cor. La humilitat i la tendresa, escriu el papa Francesc, no són virtuts dels febles, sinó dels forts.

A la Regla dels monjos, sant Benet diu: «Que ningú estigui trist a la casa de Déu». Aquests dies que per força som a casa regalem-nos alegria. Obsequiem-nos els uns als altres amb el millor de nosaltres mateixos. Els cristians sabem que la felicitat que donem als altres reverteix sobre la nostra.

Intenció de pregària

Per les residències dels ancians: que el Senyor, per intercessió de santa Maria, ajudi els residents que aquests dies no poden rebre la visita dels seus familiars, també els qui els atenen. Que tots siguin preservats del nociu virus i experimentin la força i el consol de Déu.

V/ Mare de Déu de Poblet, del Retaule de Poblet   R/Pregueu per nosaltres.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc 

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

i es clou amb aquest verset:

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

Amén”.

 

Accés, a la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completa: Es pot ampliar: “Onzè dia:  “Inovoquem Maria, venerada a la Basílica del Monestir de Poblet

Monestir de Poblet

“L’arxidiòcesi de Tarragona és profundament mariana”La Mare de Déu en la festa de la seva Nativitat, Patrona principal de l’Arxidiòcesi de Tarragona