[31-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus)/ Suggeriments per acompanyar el “confinament” des de la Parròquia

Bona tarda, molt senzillament, tres propostes per aquests dies en que “som a casa”, els més grans podeu comentar-ho amb els més petits, els joves entre vosaltres i si us va bé, ¡perfecte!:

Primera:

Fer possible, amb  qui és amb nosaltres, que aquests dies, compartim la vida i la fe, que seguim el camí que ens és habitual (a l’hora de la Catequesi, fer-la en família, a l’hora de la celebració del diumenge, asseure’ns a la taula i pregar en família, si cal contactar amb l’animador del Grup de joves, catequista o el mossèn de la Parròquia, o comentar-ho, telefonant, a altres famílies), un itinerari continuat,  amb el  llenguatge apropiat (els pares i padrins acompanyant als infants i cuidant l’educació de la Fe, les /els catequistes procurant la relació possible, també els mossens i els responsables dels serveis parroquials amb el voluntariat, etc.), Déu és present en la nostra vida i en la vida de la comunitat parroquial i la Parròquia és el referent de la Fe que compartim. Hi ha d’haver temps per a tot, per a tot, també per cuidar la nostra vida des de l’estimació a Jesús.

Segona:

A Jesucrist el volem compartir, com una font de pau, de llum, de sentit i de força: és Esperança.  No descuidem els gestos, les paraules, un temps privilegiat per l’acompanyament personal, sovintegen les ocasions en que coincidir, acabant en pregària des de la conversa /trobada (el pare nostre, l’Ave Maria,….), molt senzill. Tot plegat és “comunió espiritual” i enforteix el nostre sentit de pertinença a la Comunitat. Tot plegat amb una lectura, del Nou Testament, alguna que us agradi del Catecisme que emprem a Catequesi, etc.

Tercera:

Us proposo fer un quadern del seguiment personal i, si voleu, familiar, el podríem anomenar  també, quadern de vida, un recurs, Potser és el recurs més indicat per un procés educatiu, agafar una llibreta o la tablet i anar apuntant:

a) Escriure cada dia alguna experiència (dedicar-vos-hi deu minuts i escriure el que us surti, referent al que us planteja pensar en Jesús), un lloc on anar anotant tot allò que veiem en la vida de cada dia , al cap del temps, tenir tot això anotat ens permetrà compartir el que considerem,  al tornar-nos a trobar-nos a trobar:

b) Les catequistes o els animadors dels Grups de Joves, anotar, fidelment el que cada dia us suposi recordar, pregar recordant al Grup. Potser dir-los hi, amb una missatge, telefonant, etc.

c) També els familiars podeu mantenir-vos en contacte amb catequistes, animadors o amb els mossens (teniu el telèfon a l’adreça de correu electrònic)…

d) Veure alguna pel·lícula que facin a la TV de temes que ajuden a pensar la vida des de la Fe, quan vegem algun “via crucis”, o alguna celebració en directe o en diferit, etc. i escriure’n un breu resum.

El Quadern de Vida!.

No ho descuidem, És una ajuda que educarà la nostra espiritualitat i el sentit de pertinença a la Parròquia.

Podeu aprofitar els recursos on line:

Web de les Parròquies de La Prioral i la Puríssima Sang

Web de l’Arxiprestat de Reus

Canal youtube de l’Arxiprestat de Reus, on podeu visualitzar l’Eucaristia celebrada cada dia, a porta tancada: https://www.youyube.com/chanel/UCXucuKfr-TAcK3qJEVVTVRA

Arquebisbat de Tarragona

Cordialment, al vostre servei i si em voleu escriure, ja sabeu on sóc, intentaré respondre-us. La Fe que compartim ens ajuda a que la presència de Jesús sigui Consol per al que més pateixen i Fortalesa per a tothom (Mt 8, 23-27).

Portem-nos bé!

Joan Anton Cedó Perelló, pvre.