“Digues prou. NINGÚ SENSE LLAR”, aquest és el reclam de la Campanya que convoca Caritas per al trienni 2019-2021. “I tu què dius? se’ns pregunta”
Pensem-hi:
Cal que cuidem els diferents projectes que s’impulsen des de les nostres Caritas Parroquials, coordinades amb les de la resta de les de les altres Parròquies, a l’Arxiprestat, per Caritas Interparroquial i altres propostes germanes: Les Conferències de Sant Vicent de Paul, la Fundació Pont i Gol, la Fundació Mn.Frederic Bara, la casa de Misericòrdia. Cadascuna amb el que li és propi. Tot plegat, complementant-nos amb projectes afins, en finalitats i plantejaments, com la Cooperativa “Llars familiars, habitatge sostenible i just” i amb els serveis que ofereix la societat civil.
La Casa de Misericòrdia, una proposta de la que cal saber-ne l’origen i conèixer a fons: “amb motiu de celebrar el IV Centenari de l’aparició de la Mare de Déu de Misericòrdia a Isabel Besora, l’any 1992, la comissió organitzadora de programar els actes religiosos, culturals, socials i recreatius, va tenir l’encert de potenciar un objectiu engrescador i permanent: la celebració del quart centenari havia de deixar en la ciutat de Reus un monument vivent de la Misericòrdia de Déu. Les comunitats parroquials, religioses i algunes entitats civils gestaren la idea i li donaren visibilitat” (Mn.Creu Saiz, Prior de Reus i President del Patronat de la Casa de Misericòrdia 1996-2016).
El 24 de gener de 1998 comença a haver-hi “moviment” a la Casa de Misericòrdia, el projecte d’acolliment familiar al dels més desvalguts es ja una proposta per oferir i que compromet de valent.
La gestió de la Casa de Misericòrdia fou encomanada, des de l’1 d’octubre de 2018 a les Germanes de la Consolació.
Comprometem-nos-hi!:
“Conscients d’aquesta realitat, cal oferir, d’una banda, suport a les persones, enfortir i restablir els vincles i “xarxa” social, laboral, familiar i comunitària de les persones en
Se’ns hi espera!