(01-10-2021) Mes d’octubre, el mes “missioner per excel·lència”: 1 d’octubre de 2021: Santa Teresa de l’Infant Jesús / 24 d’octubre de 2021: Domund

1 d’octubre/ Santa Teresa de l’Infant Jesús / 19:00 h.:  EUCARISTIA A LA PRIORAL DE SANT PERE -Reus-.

Mes d’octubre, el mes “missioner per excel·lència”. La Delegació Diocesana de Missions suggereix que ens  disposem per tal que el curs 2021-2022 sigui un itinerari missioner: “Explica el que has vist i sentit” ( Actes 4, 20).

Així, el divendres, 1 d’octubre, a les 19.00 hores, i a la Prioral de Sant Pere, a Reus, celebració de la missa per les missions i els missioners i missioneres de l’Arquebisbat i de l’Església, comunitat universal. El motiu: la Festa de Santa Teresa de l’Infant Jesús,  o de Lisieux, copatrona de les missions. A l’acabar la celebració, la tradicional benedicció de roses, que seran repartides entre els assistents.

Imatge d’EKOLO YA BONDEKO (prou significativa…. )

Teresa de Lisieux, un referent que cal tenir en compte, i més en aquest començament del curs (ho ha de ser per les Parròquies de la Prioral i la Puríssima Sang, però també per a tothom qui vulgui ser testimoni de l’Evangeli: Catequistes, monitors,… religiosos i religioses i mossens). “Amb la humilitat i la caritat, la fe i l’esperança, Teresa entra contínuament al cor de l’Escriptura.

“Ens reunim en aquesta per a celebrar la festa de Santa Teresa de l’ Infant Jesús o Santa Teresa de Lisieux, que és Doctora de Església i copatrona de les Missions catòliques. Teresa va ser una dona de vocació primerenca i des de molt curta edat. Durant la seva infantesa va destacar per la seva capacitat per a ser conseqüent entre les coses que creia o afirmava, i les decisions que prenia en la vida.
Teresa ens ha deixat un missatge missioner excepcional per la seva senzillesa i profunditat. Sense sortir del seu convent, es va convertir en una veritable missionera, que ens ensenya encara avui la
importància de la col·laboració espiritual amb les missions. Pregar per les missions i els missioners és una manera de col·laborar a la que estem cridats tots els fidels, escoltant i meditant la Paraula
de Déu; oració és el do i la força que necessita l’Església per a desenvolupar la tasca missionera cada dia” (Del full introductori per la celebració, suggerit per la Delegació de Missions).

No cal dir que aquesta celebració, de l’1 d’octubre, acollida a Reus ens motiva significativament. El 17 de setembre, aniversari de la mort de la Gna M.Isabel Correig,  des del record i la pregària, donavem gràcies a Déu pel seu testimoni missioner, Requiescat in pace. No cal dir que els seus projectes, vius en l’Església i el seu cor missioner acompanyen l’Església Diocesana de Tarragona i, prop de Déu, ajudarà la nostra pregària.

Des de les Parròquies de la Prioral de Sant Pere i la Puríssima Sang, diria que des de l’Arxiprestat de Reus, el nostre agraïment a la Delegació per proposar-nos l’acolliment de la celebració.

Per ampliar-ho:

Santa Teresa de l’Infant Jesús (“Santa Teresita del Niño Jesús”), Benet XVI, PP., a l’audiència del 6 de abril de 2011

Comments are closed.