(02-09-2019) La MARE DE DÉU, en la festa de la seva NATIVITAT, PATRONA PRINCIPAL de l’Arxidiòcesi de Tarragona

El diumenge vinent , 8 de setembre de 2019: La Nativitat de la Mare de Déu, PATRONA PRINCIPAL de l’Arxidiòcesi de Tarragona ( ho és amb l‘apòstol Sant Pau, en la festa de la seva conversió, i que celebrem el 25 de gener)

A casa nostra, l’Església diocesana celebra el seu patronatge principal. També en molts santuaris i ermites dedicats a la Mare de Déu. Realment la nostra arxidiòcesi és mariana. La nostra Església està sota el patronatge De Maria nascendi. L’Església celebra avui amb gran goig el naixement de la sempre Verge Maria. L’antífona d’introducció de la Missa canta: «Celebrem amb goig el naixement de santa Maria, verge; d’ella ens ha nascut el sol de la justícia, Crist, Déu nostre». La litúrgia contempla en aquest naixement els «primordia redemptionis nostrae». També és una festa ecumènica i totes les santes Esglésies s’alegren avui de la Nativitat de la Mare de Déu.

 Per la nostra l’Església  diocesana de Tarragona, encomanada tota ella a la Mare de Déu, que el Senyor l’empleni dels dons de l’Esperit Sant i aprengui a estimar a Jesucrist com ho va fer Santa Maria, amb un amor únic i fidel i així ho comuniqui a tots els homes. Preguem el Senyor”

De la Reflexió i les indicacions litúrgiques del dia de la Festa

que ha enviat Mn.Rafel Serra,

Delegat diocesà de Litúrgia i

Rector de la parròquia de Crist Rei, de Reus.