(05-02-2021) Recordant el mes de gener de 2021

Un molt breu cop d’ull al mes de gener, des de la Prioral de Sant Pere i la Puríssima Sang.

I.-  LA CATEQUESI EN TEMPS DE PANDÈMIA. Les circumstàncies que vivim ens fan canviar moltes coses en les activitats parroquials. És per això que en aquesta situació de pandèmia, el més aconsellable és que la catequesi la facin els pares, els avis o familiars a casa amb els seus fills. Per facilitar aquesta tasca educativa s’ofereix el seguiment del “Diumenge” (el popular “cromo”, amb  “Orientacions per la Catequesi”. Us demanem als pares que doneu prioritat al fet d’ensenyar-los a resar, pregant amb els fills i filles, que aprenguin les oracions i “fórmules” de fe (Credo) que trobareu al llibre de Catequesi.

II.- LES CONFERÈNCIES DE L’ARQUEBISBAT. Una mirada als fets culturals i socials, també històrics, a partir de dues referències, del Papa Francesc: Les cartes encícliques “Fratelli tutti” (a càrrec del Dr.Mn.Josep Maria gavaldà) i “Laudato si” (a càrrec de Mn.Santiago Soro). Dues conferències que, convocades al Centre de Lectura amb el títol “Les conferències de l’Arquebisbat”, col.laborant el propi Centre de Lectura i l’Institut Superior de Ciències Religioses (Aqruebisbat de Tarragona) ens conviden a envigorir les nostres pròpies arrels.L’assistència i el seguiment telèmatic d’ambdues experiències conviden a cuidar aquesta experiència.

L’agraïment més eincer, des de la Prioral i la Puríssima Sang per aquest molt encertat servei.

(Es pot ampliar aquesta informació a la web de l’Arquebisbat).

III.- LA CASA MISERICORDIA DE REUS, GUARDONADA COM A “IMPRESCINDIBLE”  (UNA DE LES ENTITATS VALORADES COM A “IMPRESCINDIBLES”) DE L’ANY 2020: “El Canal Reus, amb el suport de Vermuts Miró, ha tornat a posar en valor les entitats i associacions imprescindibles del territori. Aquest dissabte passat, dia 30 de gener, s’han donat a conèixer els premiats d’aquest any en un acte que s’ha hagut de replantejar a causa de la pandèmia. La presentació, sense públic, al Teatre Fortuny ha donat pas a un programa especial que s’ha enregistrat prèviament.

La Fundació benèfica privada Mare de Déu de Misericòrdia, més coneguda com la Casa de Misericòrdia de Reus, ha estat guardonada en l’àmbit social. Dedicada des de l’any 1992 a acollir a persones sense llar i en situació d’exclusió social, aquesta Fundació, promoguda a l’arxiprestat de Reus, treballa perquè els residents puguin reinserir-se a la societat i també al mercat laboral, a més de recuperar els seus vincles familiars. La Casa de Misericòrdia està gestionada per les Germanes de la Consolació i compta amb un equip de professionals i voluntaris.  …./… (De la Web de l’Arquebisbat, on es pot ampliar aquesta informació).

Gràcies a Déu pel bon servei de la CASA MISERICÒRDIA, per qui hi és i hi ajuda, valorant des de la Prioral i la Puríssima Sang que és subratllin iniciatives com aquesta i el que expressen la totalitat dels “IMPRESCINDIBLES”. Coratge i el nostre reconeixement.

IV.- GRUP DE BÍBLIA. Amb més dificultats que les que podiem preveure, seguint el CURS BÍBLIC PER CORRESPONDÈNCIA (possibilitat de fer-ho des de casa) i també amb el suport del “Grup de Bíblia” a la Parròquia es cuida la  formació bíblica. Un qualificat equip de preparació, coordinació i seguiment personalitzat, del “Secretariat diocesà per a l’animació bíblica” n’assegura el suport i el seguiment.

V.-  SANT FRUCTUÓS, BISBE I SANT AUGURI I SANT EULOGI, DIAQUES, MÀRTIRS. CELEBRACIÓ DE LA CLOENDA DEL CONCILI PROVINCIAL TARRACONENSE. “La Catedral ha acollit aquest dijous, dia 21 de gener, en la solemnitat dels sants màrtirs Fructuós, bisbe, i Auguri i Eulogi, diaques, la celebració d’acció de gràcies en el vint-i-cinquè aniversari del Concili Provincial Tarraconense de 1995, coincidint amb el dia de la seva inauguració.

L’eucaristia, presidida per l’arquebisbe de Tarragona i president de la Conferència Episcopal Tarraconense, Mons. Joan Planellas, ha estat concelebrada pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe metropolità de Barcelona; l’arquebisbe-bisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives i els bisbes de les diòcesis de Girona, Lleida, Vic, Terrassa i Tortosa. La celebració també ha comptat amb una representació de les diverses Esglésies diocesanes entre els quals hi han assistit els vicaris generals i episcopals, els pares abats de Poblet i Montserrat i l’abadessa del Monestir de Vallbona de les Monges; preveres, religiosos i religioses, el rector de la parròquia ortodoxa romanesa de Sant Calínic i de Sant Fructuós de Tarragona i membres que van participar en el Concili Provincial de 1995, entre d’altres.  …/…” (De la Web de l’Arquebisbat, on es pot ampliar aquesta informació).

VI.- V SETMANA DE LA BIBLIA. “La cinquena edició de la Setmana de la Bíblia, celebrada del 24 al 29 de gener amb el lema «Sortim a sembrar la Paraula», ha comptat amb cinc grans actes telemàtics, entre els quals hi ha hagut la vetlla de pregària presidida per l’arquebisbe Joan Planellas davant la capella de sant Pau ubicada al Centre Tarraconense El Seminari.

Organitzada pel Secretariat diocesà per a l’animació bíblica, la vetlla celebrada aquest dijous passat, dia 28 de gener, es va emetre en directe a través del canal de Youtube de l’Arquebisbat i la resta de xarxes socials.   …./…” (De la Web de l’Arquebisbat, on es pot ampliar aquesta informació).

VII.- A L’ARXIPRESTAT ES VA ACOLLIR LA VETLLA DIOCESANA DE PREGÀRIA EN LA SETMANA DE PREGÀRIA  PER LA UNITAT DELS CRISTIANS. “L’església Prioral de Sant Pere de Reus ha acollit aquest diumenge dia 24 de gener la pregària ecumènica convocada pel Secretariat diocesà de relacions interconfessionals amb motiu de l’Octavari de pregària per la unitat del cristians. El lema d’aquest any és «Manteniu-vos en el meu amor i donareu molt de fruit» en el context del passatge bíblic de Joan 15, 1-17.

La pregària va comptar amb l’assistència de l’arquebisbe Joan Planellas; el reverend Rafael Arencón, de l’Església Espanyola Reformada Episcopal —comunió anglicana—; el reverend Narcís de Batlle, pastor de l’església evangèlica del Salvador a Reus; el P. Vasile Baltaretu, de l’Església ortodoxa romanesa; la pastora M. Dolors Taengua, de l’Església Baptista a Reus; i el P. Georgui, de l’Església ortodoxa russa.   …./….” (De la Web de l’Arquebisbat, on es pot ampliar aquesta informació).

VIII.- MN. CREU SÀIZ RUIZ, IN MEMORIAM. “Dono gràcies a Déu d’haver conegut, ser amic i haver comoartit moltes inquietuds, de temps ha,  amb Mn.Creu. Fins aquests últims temps per telèfon i whatsapp. Per descomptat pregaré per ell en la Missa, i ell farà per nosaltres. Que el bon Déu beneeixi el decurs de la seva vida i del seu ministeri“. Aquests paraules que ens ha fet arribar un amic comú de Mn.Creu, un prevere de Girona resumeixen el sentiment que en formes diferents, aquests dies, tots vivim i sentim.

.