(05-06 -2020) El Full dominical de l’Arquebisbat de Tarragona, la Carta dominical de l’Arquebisbe, Mons.Joan Planellas [del Diumenge, 07-06-2020] i a Revista Església de Tarragona [Març-Abril de 2020]

De la  web de l’Arquebisbat de Tarragona

“En la Carta dominical d’aquest diumenge dia 7 de juny, solemnitat de la Santíssima Trinitat, l’arquebisbe Joan Planellas fa una invitació a contemplar aquest misteri tot pregant per les comunitats i persones consagrades de vida contemplativa. «Ells i elles, contemplant el misteri de Déu, preguen constantment per nosaltres i per tota l’Església», expressa.

El decret d’implementació de l’Oficina de prevenció i protecció d’abusos de l’Arquebisbat, signat pel Sr. Arquebisbe, és el contingut destacat en la publicació d’aquesta setmana. Aquest servei, del qual es dona a conèixer els membres que en formen part i les dades per contactar-hi, vol ser un mitjà per al reconeixement, la protecció i ajuda a les víctimes i la prevenció d’aquest tipus d’abusos a l’Església.

El Full també fa una menció especial a l’ordenació episcopal i presa de possessió canònica de l’arxidiòcesi de l’arquebisbe Joan Planellas, celebració que va tenir lloc el dia 8 de juny d’ara fa un any.

L’entrevista a la coordinadora de la Xarxa de Parròquies i Comunitats Cristianes ecosolidàries, Sra. Maria Bargalló; el darrer comunicat dels bisbes de la Conferència Episcopal Tarraconense i l’article de Mn. Miquel Barbarà en la secció Petita finestra són alguns dels continguts d’aquest diumenge”.

Es poden procurar el Full dominical, accedint-hi des d’aquí.

També  el text complet, i en audio, de la Carta dominical del Sr.Arquebisbe Mons.Joan Planellas: “La meva vocació és l’Amor” (Diumenge 7 de juny de 2020).

I, encara, la Revista “Església de Tarragona” (març-abril de 2020): L’acompanyament de l’Església durant el confinament, al nou número (el 315)  de “l’Església de Tarragona”

L’acompanyament de l’Església durant el confinament, al nou número de la revista Església de Tarragona

“La pandèmia de Covid-19 i el conseqüent confinament ha marcat el número 315 de la revista Església de Tarragona corresponent als mesos de març i abril de 2020. Per aquest motiu la publicació recull les eucaristies, formacions i catequesis com algunes de les iniciatives que s’han impulsat en l’Església durant aquest temps de confinament. Entre aquestes iniciatives destaca la tasca de Càritas diocesana que ha mantingut actius part dels seus serveis per tal de continuar donant suport a les persones i famílies més fràgils, principalment els serveis essencials. La capçalera així com la portada també fan referència a aquest temps de pandèmia i volen ser un crit a l’esperança després de tot el viscut.

Entre d’altres temes hi ha el ressò del Congrés de Laics celebrat el passat mes de febrer a Madrid amb un testimoni d’una de les participants, un article sobre els antecedents del Concili Provincial Tarraconense escrit per Mn. Miquel Barbarà, aleshores secretari general adjunt del Concili; i un record per als quatre preveres de l’arxidiòcesi traspassats en aquests darrers mesos”.

Es poden procurar la Revista “Església de Tarragona”, núm. 315, aquí