(06-05-2020) Carta de Mn.Robert Otaba, als joves i als adolescents de La Prioral i La Puríssima Sang: “Us desitjo estimats joves i adolescents un feliç mes de maig en companyia de la mare de Déu”

Grup de joves i d’adolescents concreta la Proposta pastoral, ccordinada a l’Arxiprestat i la Delegació diocesana de joves:

Ens donem cita, aquest divendres, 8 de maig de 2020, a les 19:00, online per la xarxa Internet, Jitsi Meet

Déu vos guard, benvolguts joves i adolescents.

Em plau saludar-vos al començament d’aquest mes de maig que és pròpiament conegut com a mes de Maria. La salutació que us adreço vol estar un ànim i alhora un gest d’esperança. Caminem paulatinament cap a la sortida de l’estat d’alarma i aviat ens trobarem per celebrar la vida. Tanmateix, m’agradaria compartir amb vosaltres una qualitat de Maria que ens pot ajudar durant aquest temps difícil de Coronavirus. Aquesta qualitat és saber conservar tot en el cor. Desitjo vivament per cadascú i cadascuna una actitud de guardar en el cor tots aquests records viscuts i presentar-los al Senyor per a poder créixer humanament i espiritualment.

Meditem junts aquest text de Lluc 2,51-52 que parla de l’actitud de Maria després de retrobar el nen Jesús al Temple: “Després baixà amb ells a Natzaret i els era obedient. La seva mare conservava tot això en el seu cor. Jesús es feia gran, avançava en enteniment i tenia el favor de Déu i dels homes.”

  1. Maria ha perdut Jesús i viu en l’angoixa de retrobar-lo. Nosaltres també com Maria en aquest temps de crisi hem viscut l’angoixa o potser un mal moment? Perdre l’alegria és signe d’allunyar-se de Jesús.
  2. L’alegria de Maria de retrobar Jesús. Aquest Coronavirus no ens ha de prendre l’alegria de Jesús. Ell ens estima i vol donar-nos l’alegria
  3. Maria meditava fidelment totes aquestes coses en el seu cor. Agafem l’exemple de Maria de guardar i meditar tot allò que vivim en aquest moment en el nostre cor. Meditar és fer pregària en el secret del

Algú que no medita les coses o deixa passar les coses sense pensar-hi profundament en el cor i, té el risc de viure sense la vertadera alegria.

Us desitjo estimats joves i adolescents un feliç mes de maig en companyia de la Mare de Déu que ens ensenyi a meditar des del cor els records. Aviat ens tornarem a veure per celebrar l’Eucaristia. Una abraçada ben forta en Jesús.

!!!!! Ens donem cita aquest divendres 8 de maig a les 7 del vespre per on line per la xarxa Internet Jitsi Meet!!!!!

Mossèn Robert Otaba