(09-05-2021) “Sisè diumenge de Pasqua: «Pasqua de la salut»”, Pasqua del malalt. Celebració del Sagrament de la Unció

VI Diumenge de Pasqua, “la Pasqua de la salut”, Pasqua del malalt, enguany el diumenge 9 de maig. Amb el lema “CUIDEM-NOS MÚTUAMENT” valorem l’atenció, l’acompanyament i el compromís a favor de la salut i el respecte de tantes persones, fent costat a les persones malaltes ja en la vellesa i a les sevs famílies. Val a dir que són dos els dies que, en CAMPANYA d’accions i pedagogia a l’Església cuidem motivar-nos per al que suposa la “Pastoral de la salut”: l’11 de febrer, festa de la Mare de Déu de Lourdes: “el Dia mundial” i,  en el temps pasqual,  el VI Diumenge.

A l’Eucaristia de les 12:30, a la Prioral, trenta-quatre persones van rebre el SAGRAMENT DE LA UNCIÓ, una, el diumenge antreior, a l’Eucaristia de les 11:30, a la Puríssima Sang i tres a casa seva. En donem gràcies a Déu i hi pensem des de reflexions del Papa Francesc, el 26 de febrer de 2014:

El Sagrament de la Unció, una mirada cap a l’experiència de la malaltia i de el sofriment, la vulnerabilitat i les limitacions des de lla misericòrdia de Déu.

“Una icona icona bíblica que expressa en tota la seva profunditat el misteri que s’entreveu en la unció dels: és la paràbola de el bon samarità, en l’evangeli de Lluc (Lc 10,30-35). Cada vegada que celebrem aquest sagrament, el Senyor Jesús, en la persona del prevere, s’acosta a la persona que pateix i a qui està greument malalt, o a la gent gran.

La paràbola diu que el bon samarità té cura de l’home sofrent, li va amorosir les ferides amb oli i vi. L’oli ens fa pensar en aquell oli que és beneït pel Bisbe cada any, a la Missa Crismal, justament per ser administrat en la Unció dels malalts. El vi, en canvi, és signe de l’amor i de la gràcia de Crist que brollen de el do de la seva vida per nosaltres i que s’expressen en tota la seva riquesa en la vida sacramental de l’Església.

Finalment, la persona que pateix és confiada a l’encarregat de l’alberg perquè pugui continuar tenint cura d’ella, sense considerar les despeses. Llavors, qui és aquest encarregat l’alberg? És l’Església, la comunitat cristiana, som nosaltres, als quals cada dia el Senyor Jesús ens confia a aquells que estan afligits, en el cos i en l’esperit, perquè puguem continuar vessant sobre ells, sense mesura, tota la seva misericòrdia i la seva salvació.

Jesús, de fet, ha ensenyat als seus deixebles a tenir la seva mateixa predilecció pel malalts i pels sofrents i els ha transmès la capacitat i el deure de continuar vessant, en el seu nom i segons el seu cor, alleujament i pau, mitjançant aquest Sagrament“.

Que la campanya d’enguany sigui, una vegada més, l’oportunitatcasió per tal que des del Servei parroquial en “Pastoral de la salut” creixem en el testimoni i el compromís, fidels a l’Evangeli.

 

Per ampliar aquesta informació:

Carta Dominical del Sr.Arquebisbe, Mons. Joan Planellas “Cuidem-nos mútuament” (Full Dominical, del Diumenge 9 de maig de 2021)

Missatge del Papa Francesc per la 29a Jornada Mundial del Malalt (11 de febrer de 2021): «de mestre només en teniu un, i tots vosaltres sou germans (Mt 23,8), LA RELACIÓ DE CONFIANÇA,FONAMENT DE LA CURA DEL MALALT

Delegació diocesana de PASTORAL DE LA SALUT, Arquebisbat de Tarragona.

 

Comments are closed.