(16-04-2020) “Construir una Església en diàleg amb la cultura i amb el món” (Arquebisbe Mons.Joan Planellas)

“Demanem a l’Esperit que rejoveneixi la nostra Església de Tarragona per mitjà d’un diàleg fructuós amb el món de la cultura i del pensament; una Església que disposa d’unes eines úniques per a exercir aquesta comesa, donat el seu patrimoni històric i cultural que es remunta als primers segles de l’era cristiana”. (Arquebisbe Mons.Joan Planellas; Exhortació pastoral “L’ESPERIT FA JOVE L’ESGLÉSIA”; 2020; núm. 8; pàgs. 47-50) 

A la Prioral de Sant Pere, amb el projecte “Catalonia sacra”,  proposat per la Conferència Episcopal Tarraconense, s’afavoreix que l’arquitectura i la historia,  acollint a qui truqui a la porta (Ap 3,20), es conegui més i mostri la naturalesa fonamental del patrimoni de l’Església com un resultat de la inculturació de la fe cristiana a Catalunya, tant al públic de motivació religiosa com a l’interessat en el patrimoni religiós en general i de diverses edats i procedències i al turisme. Ens ha ajudat i ens ajuda, per aquests plantejaments, la Delegació diocesana per al Patrimoni i art sacre de l’Arquebisbat.

Es valora positiu coordinar-nos a través del projecte Catalonia sacra, “tot plegat per a donar rostre al Déu que s’encarnava en aquells qui ho feien i ens ho han llegat. Per això, tot ens parla de Déu. Al cap i a la fi, Catalonia és Sacra. Ho és per aquest immens llegat, evangeli viscut que ens revela com Déu ha actuat en aquells que ho varen fer, i que ens ha estat donat perquè ho donem. I ho és perquè, tal com diu sant Pau a la comunitat de Corint –ho hem de traspassar a nosaltres avui– «aquest temple del Déu viu som nosaltres» (2Co 6,16)

Per ampliar-ho:

Arquebisbat de Tarragona

Catalonia Sacra: “Un projecte interdiocesà de difusió del patrimoni cultural de l’Església

Web Catalonia sacra