[19-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus): De la web de l’Arquebisbat de Tarragona (Tercer dia): “Visites espirituals a la Mare de Déu”

Tercer dia dia:  Inovoquem a Santa Maria, venerada a Mas d’en Bosch, a Vilafortuny

La imatge de Santa Maria de Mas d’en Bosch, de la Parròquia de Santa Maria de Vilafortuny, és de les més antigues i boniques de l’arquebisbat. Actualment es conserva al Museu Diocesà i ha estat portada a diverses exposicions del país. És una imatge romànica preciosa, simple, neta de formes. Mare i Fill estan contents. Maria porta la poma del paradís per a significar que és la nova Eva. Dóna la impressió que diu: «Ja esteu salvats». Els goigs de la Mare de Déu són molt bonics i parlen de la intercessió de la Mare de Déu com el ruixim del mar que ens arriba a la cara quan passegem per l’areny. Que Maria ens ompli de l’alegria, la qual és filla de l’esperança cristiana. Els Goigs canten:

Bella flor de gentilesa,
de Vilafortuny fermesa,
pur encís de l’arenal!

…/…

“Meditació:

Tampoc la tribulació que estem vivint i que afecta el nostre dia de cada dia ens ha d’apartar de l’amor del Crist, ans el contrari, ens ha d’unir més a ell. Som creients i totes les circumstàncies les hem de viure units a ell, car Ell, el Senyor és la font de l’esperança, que fa possible la joia. La joia que ve de la fe i de saber que tot està a les seves mans. Maria és la causa de la nostra alegria perquè ens ha donat el Fill, el goig més gran. Comuniquem aquests dies alegria ens uns als altres des de la certesa que res ens podrà separar de l’amor del Crist. El coronavirus passarà, però l’amor en què ens hem estimat no passarà mai, perdurarà en nosaltres.

Intenció de pregària

Per tots els afectat del corona-virus que el Senyor els retorni la salut i siguin atesos amb amor.

V/ Mare de Déu del Camí R/Pregueu per nosaltres.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc i es clou amb aquest verset.

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda. Amén”.

Accés, a la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació: Inovoquem a Santa Maria, venerada a mas d’en Bosch, a Vilafortuny.