[20-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus): De la web de l’Arquebisbat de Tarragona (Quart dia): “Visites espirituals a la Mare de Déu”

Quart dia:  Inovoquem a Santa Maria, sota l’advocació de la Mare de Déu de la Roca, a Mont-Roig del Camp.

Encimellada en la roca de pedra vermella, una roca que l’erosió ha treballat de manera característica i formes boniques. Des d’allí es veu l’ampla mar i tot el camp. La visió és corprenedora. També inoblidable. La roca és el Crist on es fonamenta l’Església. La imatge és del segle XVIII, però l’existència del culte marià allí data de l’època medieval. L’ermita emblanquinada i la de més amunt, la de sant Ramon, es domina des del mar i era pels antics mariners una referència. Els Goigs, antics, tot i ser populars, tenen un gran valor teològic:

Sens tardar, Verge Sagrada;
Siau la nostra Advocada,
Verge Santa de la Roca..
Roca sou del Cel tallada
per mans de l´Esperit Sant.

Meditació:

La fortalesa és un do de l’Esperit Sant i l’hem de demanar constantment al Senyor. La fortalesa significa mantenir-nos ferms en el que hem de fer i confiar en el Senyor, sense defallir mai.

Estem en temps de Quaresma, camí cap a la Pasqua. L’Església refà el camí d’Israel pel desert. La Quaresma la manifesta com un poble en èxode (en sortida de sí mateixa).  Perquè no defallís per camí Déu alimentà el seu poble amb el Pa del cel i obrí a la roca una Font d’aigua viva.

Demanem aquests dies el do de la fortalesa. Maria es mantingué ferma prop de la creu de Crist. El Senyor ens dona força per la intercessió de la Mare de Déu, ella que és: «Auxili dels cristians».  Amb el salmista preguem: Senyor, vós sou la roca  muralla que em deslliura; Déu meu, penyal on m’emparo, escut i baluard, força que em salva! (Sl 18,3).

Intenció de pregària

Per tots els afectat del corona-virus que el Senyor els retorni la salut i siguin atesos amb amor.

V/ Mare de la Roca R/Pregueu per nosaltres.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc i es clou amb aquest verset.

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

i es clou amb aquest verset.

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

Amén”.

Accés, a la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completa: Invoquem a Santa Maria, sota l’advocació de la Mare de Déu de la Roca, a Mont-Roig del Camp