[21-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus): De la web de l’Arquebisbat de Tarragona (Cinquè dia): “Visites espirituals a la Mare de Déu”

Cinquè dia:  Inovoquem a Santa Maria, venerada com La Mare de Déu de Montornès.

 

“La Mare de Déu de Montornès és una invocació bellíssima. L’ermita està aturonada a la serra litoral enmig de boscos que evoquen la Grècia clàssica. Se sent per tot arreu el perfum de la Mare de Déu. L’ampla mar, al davant de tots els colors del sol. La imatge, tota petita, representa a Maria com una mare somrient, cofoia de la maternitat amb el nin, que allarga el bracet per tocar la mare, amb un gest graciosíssim.

Demanem a Maria de no perdre l’alegria aquests dies ni el sentit de l’humor. Ens farà bé.

Meditació:

(1 Co 13, 1-7).

El text és conegut com l’himne a la caritat. L’amor que canta és Crist, Senyor. Els qui estem en ell, ho hem de fer tot en l’amor i sant Pau ens convida: Feu-ho tot amb amor. Visquem aquests dies en què passem aquesta tribulació amb l’amor sobreabundant dels fills de Déu. Maria també canta l’amor de Déu en el seu Magnificat.

Visquem aquests dies de preocupació sota el somriure de la Mare de Déu i avancem-nos a servir-nos els uns als altres. Maria, més que ningú, ens ensenya a estimar amb senzillesa de cor i descobrir que fa més feliç donar que rebre (Ac 20,35). Maria ens donà el Fill. Ara que estem més a casa fem-nos el propòsit de fer-nos feliços els uns als altres i amb serenor afrontem les dificultats. Perdre la pau seria el pitjor que ens podria passar.

El text és conegut com l’Himne a la caritat. L’amor que canta és el del mateix Crist. Els qui estem en ell ho hem de fer tot amb amor i per amor. Santa Pau ens convida: Feu-ho tot amb amor (1 Co 16,14). Visquem els dies difícils de confinament amb l’amor de Crist dins del cor. Maria cantà en el Magnificat l’amor de Déu i ens convida a estimar amb senzillesa de cor i descobrir que fa més feliç donar que rebre (Ac 20,35). Fem-nos el propòsit aquests dies que estem més a casa de fer-nos feliços els uns amb els altres. Amb serenor afrontem les dificultats. Perdre la pau seria el pitjor que ens podria passar.

Intenció de pregària

Pels metges i metgesses, que el Senyor per intercessió de la Mare de Déu, els doni força, tendresa dins del cor, coratge i els protegeixi de tota malaltia, a ells i als seus fills.

V/ Mare de Déu de Montornès   R/Pregueu per nosaltres.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc 

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

i es clou amb aquest verset:

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

Amén”.

Accés, a la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completaInvoquem a Santa Maria,venerada com la Mare de Déu de Montornès, a La Pobla de Montornès (Arxiprestat del Tarragonès Llevant).