[22-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus): De la web de l’Arquebisbat de Tarragona (Sisè dia): “Visites espirituals a la Mare de Déu”

Sisè dia:  Inovoquem a Santa Maria, amb el nom de La Mare de Déu del Mainell de la Catedral, a Tarragona.

“És una imatge gòtica del segle XV. Presideix la portalada de la Catedral Primada. És una imatge pròpia de les imatges gòtiques, amb plecs perfectíssims. A les catedrals medievals ocupa sovint el mainell per significar que Maria és la porta del cel, ella que fou la primera en traspassar-la. Ella és la Nova Eva que trepitja, segons el llibre del Gènesi, la Serp antiga i els monstres del mal. La primera Eva tancà el paradís, la nova Eva l’obre. La imatge vol representar a Maria que contempla els fidels, els deixebles del seu Fill, que entren a la Catedral per celebrar els Sants Misteris.

Meditació:

(Sl 117, 20-21)

Quan entrem a la nostra estimada catedral la imatge de santa Maria del Mainell ens esguarda. Maria és la primera cristiana perquè és la primera de creure i d’estimar el Fill. Ella ens precedeix com a Mare i Germana nostra en el camí de la fe. L’Església la invoca com la «Porta del cel». Invoquem-la sempre amb aquest bell nom. Entrar en l’Església de la terra és ja entrar en l’Església del cel. Amb el salmista podem contemplar com la porta del cel (Déu infinit) ha estat oberta per nosaltres i la vida eterna ens ha estat ja donada. L’Església acompanya el goig i el dolor de la humanitat, segons el Concili Vaticà II, i Maria esdevé un signe d’esperança certa i de consol pel poble que peregrina (LG 68). En les dificultat que vivim sentim la presència de Maria que ens acompanya.

Per les indicacions de les autoritats sanitàries no podem celebrar l’Eucaristia públicament, tanmateix les parròquies no han tancat del tot, alguns fidels, amb prudència i precaució, hi aniran a pregar. Allí hi ha la Presència eucarística. Allí hi ha la Porta del cel. La Taula que uneix el cel i la terra. Desvetllem el desig de l’Eucaristia i fem la comunió espiritual: Veniu ara a la meva ànima, Senyor, com si us hagués rebut sagramentalment.

Intenció de pregària

Per l’Església que viu i peregrina a Tarragona; per tota l’arxidiòcesi que sàpiga acompanyar i ser solidària amb el dolor de les persones que viuen la desolació de la Covid 19.

V/ Mare de Déu de Montornès   R/Pregueu per nosaltres.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc 

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

i es clou amb aquest verset:

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

Amén”.

Accés, a la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completa: “Sisè dia: Invoquem Santa maria, amb el nom de la Mare de Déu del Mainell de la catedral, a Tarragona“.

I encara, es convida a una lectura pausada de la Carta dominical del Sr.Arquebisbe, Mons.Joan Planellas, titulada “Davant l’emèrgència sanitària” , urgeix fer-ho, per cuidar com cal la situació que vivim.