(22-05 -2020) El Full dominical de l’Arquebisbat de Tarragona i la Carta dominical de l’Arquebisbe, Mons.Joan Planellas [del Diumenge, 24-05-2020/ L’Ascensió del Senyor]

De la Web de l’Arquebisbat de Tarragona

“En complir-se els cinc anys de l’Encíclica del papa Francesc, Laudato si’, l’arquebisbe Joan Planellas dedica la Carta dominical d’aquest diumenge, dia 24 de maig, a parlar de l’ecologia i la justícia. «No hi ha dues crisis separades —diu el Papa—, una d’ambiental i una altra de social, sinó una sola i complexa crisi socioambiental» (Laudato si’, 139). D’aquí que el papa Francesc parli àmpliament d’una “ecologia integral” (n. 137-162), donat que «les trajectòries per a la solució requereixen una aproximació integral per a combatre la pobresa, per a retornar la dignitat als exclosos i simultàniament per a protegir la natura» (n. 139)».

El Full també es fa ressò del nou llibre digital  del papa Francesc, La vida després de la pandèmia, que recull vuit intervencions del Sant Pare en els primers mesos de l’any marcats per la pandèmia del coronavirus.

Les millores en el règim dels donatius desgravables a l’Església catòlica, la 54a Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, en la solemnitat de l’Ascensió, o les celebracions de les Vetlles de la Pentecosta a l’arxidiòcesi són alguns dels continguts que es poden llegir en el Full d’aquesta diumenge”.

Es poden procurar el Full dominical, accedint-hi des d’aquí.

També  el text complet, i en audio, de la Carta dominical del Sr.Arquebisbe Mons.Joan Planellas: “ Ecologia i Justícia, a cinc anys de la Laudato si’ ” (Diumenge 24 de maig de 2020, L’Ascensió del Senyor).