(22-08-2020) “Preparant el 2020-2021”: A Mn.Robert Otaba, avui

 

Aquest matí (22 d’agost de 2020) havia de donar un encàrrec a Mn.Robert

Veig la porta de la seva  habitació “mig oberta”, el crido per preguntar-li si pot fer “un servei parroquial”…  Veig caixes i llibres per col.locar a les caixes.

Em dic a mi mateix: “Això ja va en serio”, quan menys ens ho esperem “Montblanc será el seu reclam pastoral”.

Arribant al despatx, escric el que pensava que era per més endavant:

Mn.Robert,

fa un any, més o menys, que vas venir a les Parròquies de La Prioral i de La Puríssima Sang, a l’Arxiprestat de Reus, aleshores recent ordenat de diaca. Unes Parròquies senzilles, jo diría que pobres, però amb projectes abundants, carregades d’il.lusió i possibilitats pastorals.

Avui, 22 d’agost de 2020, fas “paquets, a punt per emprendre una etapa nova” en el teu camí, servint l’Església de Tarragona, a Montblanc, hi faràs un bon servei (preveurem el dia que, en Eucaristia, en farem pregària, cal viure-ho poc a poc i ara ens cal preparar el curs i la celebració de la festa de la  Mare de Déu de Misericòrdia).

“prevere amb el cor de Crist”

Ens ho recordes, sovint, en homilies i en alguna reunió: “prevere amb el cor de Crist” (Papa Francesc; Carta als preveres, 4 d’agost de 2019, en ocasió del 160è aniversari de la mort del sant Rector d’Ars). Mn.Robert, cuides la fraternitat entre els preveres com el millor servei en l’Església, en dones testimoni,  i acompanyes els laics i laiques, cuidant la seva formació a tots nivells, gràcies perquè ho has fet acompanyat amb rigor i proximitat ministerial. en els gestos i els compromisos s’hi refelexen els cinc suggeriments del Papa en aquesta carta als preveres. Gràcies.

 

“No t’has cansat”

No t’has cansat de repetir que les Parròquies no som una entitat que només mira de continuar existint, sinó que si vol créixer és perquè el món te dret a conèixer Jesucrist i a experimentar el goig de sentir-se estimat per Déu: la catequesi, d’infants, les celebracions, l’acolliment al Despatx parroquial o l’acompanyament, a les persones, adults o joves, agraeixen el teu bon servei.

 

“Un curs diferent, el 2019-2020”

Ha estat un curs diferent, força marcat pel dolor i el dol, gairebé mig curs de confinament. També en aquesta situació agraïm el teu bon tracte per moments extremadament delicats.

A  “La Casa dels preveres”, a la Prioral, en la convivència t’as fet proper  i, des de la convivència, significadament  i en el moment decisiu decisiu de la mort, a Mn.Ramon Martí i Mn.Ricard Cabre, al Cel siguin. Segur que aquesta experiència t’és un referent que t’ajuda i t’acompanya.

 

“Acabo”

Mn.Robert, acabo amb una cita del Pare Chevrier: «Em deleixo per tenir preveres que s’hagin educat amb els meus nois perquè els comprenguin bé». Vull creure, doncs,  que també per a tu, aquest temps en aquestes dues parròquies i a l’Arxiprestat de Reus t’ha estat un temps significatiu i que ser aquí t’ha aportat referències que et seran record i motiu de pregària.

Cordialment, amic, gràcies. Tot preparant el 2020-2021.

Joan Anton Cedó, pvre.”

Poden ampliar-ho:

Vegeu l’Ordenació presbiteral de Mn.Robert Otaba Mumbal, a la catedarl, Metropolitana i Primada de Tarragona, el 12 de juliol de 2020.

Carta del Papa Francesc als preveres en ocasió del 160è aniversari de la mort del Rector d’Ars.