(22 de gener de 2020) Carta Dominical del Sr.Arquebisbe Mons.Joan Planellas [del Diumenge 26-01-2020, III de durant l’Any “A” ]: «El Diumenge de La Paraula»

26 de gener de 2020 (Diumenge III de durant l’any): DIUMENGE DE LA PARAULA

“El papa Francesc institueix aquest diumenge per tal que tot el poble sant de Déu reflexioni i valori la importància que té llegir i viure el contingut de la Paraula de Déu en la pròpia vida cristiana. El Concili Vaticà II va donar un gran impuls al redescobriment de la Paraula de Déu, amb la seva Constitució Dei Verbum, «Paraula de Déu». I el mateix Concili Provincial Tarraconense, del qual comencem a celebrar el vint-i-cinquè aniversari, hi dedicà tota una part dels seus debats i, en la primera resolució sobre el tema, considerada a més com a prioritària, hi trobem escrit: «L’Església escolta la Paraula de Déu i la proclama com a Paraula de salvació. El Concili Provincial Tarraconense insta cada fidel cristià a escoltar-la, a llegir-la personalment, a meditar-la, a celebrar-la en l’Església i a pregar amb ella, per tal de viure de la seva força transformadora i en plena obediència de fe al Senyor, sota el guiatge de l’Esperit Sant» (n. 48) ” [De la “Carta Dominical” de l’Arquebisbe Mons. Joan Planellas: «EL DIUMENGE DE LA PARAULA» (1 de febrer de 2020 / Diumenge de La Paraula)

I “Aquest serà el quart any que celebrarem a totes les diòcesis catalanes la IV Setmana de la Bíblia». Començarà amb el tercer diumenge de durant l’any dedicat a la Paraula, instituït pel papa Francesc amb la Carta Apostòlica en forma de «Motu proprio», Aperuit Illis, enguany 26 de gener, i acabaran els actes l’1 de febrer de 2020. El lema és: «Els obrí l’enteniment perquè comprenguessin el sentit de les Escriptures» (Lc 24,45). Els actes estan organitzats per l’Associació Bíblica de Catalunya, els diversos Secretariats d’Animació Bíblica de la Pastoral dels bisbats —on n’hi ha—, l’Abadia de Montserrat, les diferents delegacions diocesanes (litúrgia, mitjans de comunicació, evangelització…), i també a iniciativa d’arxiprestats, parròquies, editorials, mitjans de comunicació, etc. És molt important que es faci una lectura compartida de les Escriptures per al seu enteniment, a través de grups de lectura de la Bíblia que ja existeixen, i pensar en crear de nous allí on ens ho demanin; també té molta importància i s’ha de fer un reconeixement pel seu valor a la tasca ecumènica i de diàleg interreligiós que s’està portant a terme. Totes les persones ens hem d’implicar en els actes d’aquesta Setmana de la Bíblia.

Aquest dies han d’anar acompanyats d’una manera especial amb la Paraula de Déu en la vida, l’espiritualitat i l’acció de l’Església.

Us recordem que la raó de ser d’aquest Secretariat, com diu en els objectius el decret de constitució és: «Afavorir totes les iniciatives pastorals que apropin la Paraula de
Déu al major nombre de persones possibles». Així, doncs, tots els actes que es faran a la nostra diòcesi i a la resta de diòcesis de la Tarraconense són una oportunitat excellent per apropar la Bíblia al nostre poble!”.

Ma. Pilar Lozano Ferrer
Directora del Secretariat
d’Animació Bíblica de la Pastoral
Diòcesi de Sant Feliu de Llobregat

Recursos

Text complet, i en audio, de La Carta Dominical de l’Arquebisbe Mons. Joan Planellas: «EL DIUMENGE DE LA PARAULA» (26 de gener de 2020)

Web de l’Arquebisbat de Tarragona: Les diòcesis amb seu a Catalunya celebren la IV Setmana de La Bíblia