[23-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus): De la web de l’Arquebisbat de Tarragona (Setè dia): “Visites espirituals a la Mare de Déu”

Setè dia:  Inovoquem a Santa Maria, venerada a Paret Delgada, a La Selva del Camp

“Acudim avui a Paret Delgada, a La Selva del Camp. El nom de Paret Delgada, no és un castellanisme, sinó una forma de català arcaic, procedent del llatí: Parietes delicatas. Maria és la «Casa d’or», domus aurea, que contingué el Verb de Déu com un temple. La imatge és una Pietat; Maria amb el Fill exànime a la falda. Està enmig de camps d’avellaners, a la carretera del Rourell. Els selvatans l’estimen molt. Unim-nos avui a la seva pregària.

Meditació:

Quan les societats són víctimes d’un mal col·lectiu llavors apareix sempre el millor del cor de cadascú i la humanitat que portem amagada aflora. Tothom vol ajudar i ens fem solidaris dels qui ajuden almenys en la pregària. La imatge de la Pietat de la Mare de Déu ens esperona a ser solidaris ens uns amb els altres, a ajudar-nos, a vetllar perquè a ningú li falti res. Suscita en nosaltres el desig que tothom sigui estimat. Aquests dies per l’emergència sanitària no podem celebrar l’Eucaristia públicament, però sí que podem celebrar la caritat els uns amb els altres. Maria acarona en el Fill tot el dolor del món. El dolor del Fill és el seu propi dolor. També l’Església sap que el dolor del món és el seu propi. Demanem a Maria que l’Església aquí i a tot arreu sigui solidària del dolor del món. Que les paraules de sant Pau quedin inscrites en nosaltres aquests dies: Que l’esperança us ompli d’alegria. Sigueu pacients en la tribulació, constants en l’oració. Que la nostra casa, la del cor i de la nostra família, hi habiti el Senyor per l’amor que ens tenim els uns als altres.

Intenció de pregària

Per tots els qui exerceixen el voluntariat aquests dies; que, per intercessió de la Mare de Déu, tinguin el goig de servir als altres i que ells mateixos siguin guardats del mal i la malaltia.

V/ Mare de Déu de  Paret Delgada   R/Pregueu per nosaltres.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc 

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

i es clou amb aquest verset:

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

Amén”.

Accés, a la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completa: “Setè dia: Invoquem a Santa Maria, venerada a Paret Delgada, a La Selva del Camp” (Arxiprestat del Baix Camp)

I encara, es convida a una lectura pausada de la Carta dominical del Sr.Arquebisbe, Mons.Joan Planellas, titulada “Davant l’emèrgència sanitària” , urgeix fer-ho, per cuidar com cal la situació que vivim.