(23-12-2020) 25 de desembre de 2020, des del record i la pregària: Nadal!: “Tornem a començar a partir de Deu”

Bon Nadal!

Dos suggeriments per comprendre’ns des del Nadal: a)  “tornem a començar a partir de Déu” i  b) “l’exemple de Natzaret”

Nadal, al cor mateix de la Pandèmia i condicionats pel COVID19, amb les seves conseqüències. Us proposo pregar i reflexionar a partir del que escriu l’Arquebisbe, Mons. Joan Planellas al “Full dominical” del 7-XI-2019: “Estimats diocesans, fa uns anys, l’aleshores cardenal de Milà, Carlo Maria Martini, va publicar una carta pastoral amb motiu de la clausura d’un Sínode que s’havia celebrat en aquella arxidiòcesi italiana. El títol era aquest: Ripartiamo da Dio. ‘Tornem a començar a partir de Deu’… /….  En el Concili Provincial Tarraconense de 1995 es va demanar més d’un cop: «Ensenyeu-nos a pregar.» I no es deia amb un plany conservador, ben al revés. El punt de partença de la pregària és l’encontre amb Déu, altrament preguem a l’aire. S’hauria pogut dir: «Ensenyeu-nos a trobar Déu .

Si llegim, les paraules «Ensenyeu-nos a trobar Déu per Nadal, comprendreu que m’atreveixi, encara, amb un altre suggeriment per aprendre a viure des del Nadal del 2020: tenir com a referència “L’Exemple de Natzaret” i que us ofereixi l’al.locució de sant Pau VI, papa,  pronunciada el 1964, com a meditació i text per la reflexió : “La casa de Natzaret és una escola en la qual es comença a conèixer la vida de Crist: és l’escola de l’Evangeli. En ella, primer hi aprenem a veure, a escoltar, a meditar, a capir profundament la força, pregona i misteriosa, que hi ha en aquesta revelació del Fill de Déu, simplicíssima, humilíssima i plena de formosor. Potser hi aprenem fins i tot, sense adonar-nos-en, a imitar-lo“. (Al·locució de sant Pau sisè, papa, 5 de gener del 1964)

L’imatge de “l’altar de la Sagrada Família”, venerada a la Prioral de Reus, ens convida a aturar-nos per, des del silenci i la Pau de Natzaret, reprendre el camí del nostre temps i procurar trobar en el Natzaret de cadascú l’exemple a seguir: l’Evangeli anunciat per Nadal. 

Cordialment

Joan Anton Cedó Perelló, Prior

Podeu trobar el text compet:

a) Carta dominical “Tornem a començar”, Arquebisbe Mons.Joan Planellas, el diumenge 7 de novembre de 2019

b) “L’Exemple de Natzaret”, al.locucíó de sant Pau VI, papa, el diumenge 5 de gener del 1964