[24-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus): De la web de l’Arquebisbat de Tarragona (Vuitè dia): “Visites espirituals a la Mare de Déu”

Vuitè dia:  “Inovoquem a Santa Maria, sota l’advocació de Mare de Déu de la Candela, a la ciutat de Valls

“La Mare de Déu de la Candela és vallenca i més que vallenca, ella és la Flor de febrer, de la ciutat Estel. Quan la mires fa la impressió que pren el pas, que camina amb nosaltres, com escriu el canonge Cardó, «la Mare de Déu de la Candela camina tota incendiada», irradiant llum tot al voltant. Així ve a nosaltres, portant la llum del Crist, llum de la gràcia, també llum de la glòria. Amb raó la seva festa se celebra el dia de la Presentació del Senyor, anomenada pels orientals la Festa del Trobament del Senyor amb el seu poble. Els braços de la Mare de Déu, citant un vers un poc conegut de Mn. Verdaguer, esdevenien canelobres d’or per sostenir la Llum del món. Ens unim a la pregària de la ciutat de Valls a la Mare de Déu de la Candela”

Meditació: (Mt 5,14b-16).

Maria és la llum que el Senyor ha posat al bell mig de l’Església perquè faci llum a tots els qui són a casa. Vivim en la nit de la pandèmia que fa patir a la humanitat, fa patir els de prop i els de lluny; si la vivim sense la fe, la nit és encara més nit. Només la fe pot fer que la tristesa i la por no ens engoleixen. La llum que Maria ens dona ens il·lumina i fa que siguem nosaltres mateixos resplendents pels altres. Si som amatents els uns amb els altres el Pare serà glorificat i serem llum en el món que viu hores d’angoixa. Donem el bon testimoni de la fe i honorem el bell nom de cristians.

He estat testimoni de la valentia i decisió dels equips de Càritas de la ciutat de Reus que han atès i atenen les necessitats de les famílies i de les persones amb risc d’exclusió en aquests dies d’emergència. Els cristians en moments difícils sabem donar la talla i Déu és glorificat en ells. L’Església emmirallant-se en Maria, de la qual n’és icona, sofreix pels fills, camina al costat dels homes, lluita amb ells i els porta l’amor de Déu.

«L’Església amb Vós camina, oh Mare de Déu», canta l’himne de Mn. Pere Ribot. Maria  ens acompanya en l’aflicció, peregrina amb nosaltres i vessa incessantment la proximitat de l’Amor de Déu. Prenem amics, la llum que la Mare ens dona, a les mans, al cor i diguem amb el salmista: Vós, Senyor, em manteniu la llàntia encesa, Déu meu, claror en les meves nits (Sl 18 )

Intenció de pregària

Per la ciutat d’Igualada i pels pobles de la vall d’Òdena: que els seus habitants, per intercessió de la Mare de Déu, trobin ajuda, consol i força. També pels qui aquests dies allí han mort, que visquin en el Senyor. També pel consol dels seus familiars i amics.

V/ Mare de Déu de  la Candela   R/Pregueu per nosaltres.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc 

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

i es clou amb aquest verset:

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

Amén”.

Accés, a la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completa: “Vuitè dia:  “Inovoquem a Santa Maria, sota l’advocació de Mare de Déu de la Candela, a la ciutat de Valls

I encara, es convida a una lectura pausada de la Carta dominical del Sr.Arquebisbe, Mons.Joan Planellas, titulada “Davant l’emèrgència sanitària” , urgeix fer-ho, per cuidar com cal la situació que vivim.

El Grup “Canta la teva Fe” va editar un CD: “De la Ciutat Estel”, amb cançons pensades en motiu de les festes decenals de la Mare de Déu de la Candela, a valls (2011). El poden reproduir, ajuda a la pregària.