[25-03-2020] , a les Parròquies Prioral de Sant Pere i La Puríssima Sang (Arxiprestat de Reus): De la web de l’Arquebisbat de Tarragona (Novè dia): “Visites espirituals a la Mare de Déu”

Novè dia:  “Inovoquem Maria, venerada a l’Ermita del Remei, a Alcover

Al camí que s’enfila cap a Mont-ral, seguint el riu Glorieta, pel Niu de l’ Àliga, hi trobem el santuari de la Mare de Déu del Remei. La imatge de Maria és preciosa, amb ulls vibrants de cervatell, que escriu Mn. Joan Roig en els Goigs. Representa la Noia de Natzaret contenta amb el Fill, amb els braços arromangats per al treball, talment una veïna més del poble. És la dona amatent per a servir.  És pura disponibilitat.

En la iconografia mariana és poc freqüent que Maria sostingui un raïm a les mans. El Nin encuriosit esguarda el raïm que preludia la seva sang vessada a la creu i donada a nosaltres en el sagrament. Vi nou d’una aliança nova i d’una alegria nova. En els mateixos goigs el sacerdot poeta escriu el bellíssim vers: Jesús, una mirada vostra mils d’estrelles ha colpit, d’entre totes una es bada pels qui cerquen l’Infinit.

Als nostres pares els agradava la invocació de Remei. Entenien que és la Mare del Remei, el Remei que és el mateix Crist. Ell és el veritable Metge de l’ànima i del cos i Remei de la salvació temporal i eterna.

Generació rere generació els cristians d’Alcover la veneren i quan celebren les Decennals l’acaronen pregant per ells i pels seus fills. Encomanem-nos amb ells a la Mare de Déu, que sigui remei pels mals que vivim. Que proveeixi d’esperança el seu poble, per tal que retornin els dies d’alegria i de pau. Ella que és Auxili dels cristians.

Meditació: (Is 57,18-19).

La promesa del Senyor plana sobre la nostra desolació present. La pandèmia ho ha arrasat tot i ha afectat tota la vida de la societat. Ho ha parat tot de cop,  sense estar-hi  preparats. Vivim la incertesa de no saber quan ni com s’acabarà. Fan tristesa les escoles buides i tothom té enyor de l’alternança del treball de cada dia, del descans i de la festa. El trasbals econòmic que això implica, les feines que es perden. La soledat de les nostres parròquies sense culte. Tot això fa patir i molt.

Majòlica de la Mare de Déu del Remei, venerada a Alcover, al Monestir de Montserrat (al Camí dels Degotalls)

Els cristians no podem caure en la desesperança i hem de confiar en el Senyor que guareix dels nostres mals. Com ho fa? Ho fa a través de la dedicació dels metges i dels qui treballen al servei dels malalts, ho fa a través de la solidaritat de tants homes i dones  que ajuden. Cada vespre a ciutat se sent l’ovació dedicada als metges i al personal sanitari. Realment és emotiu i interiorment els beneeixo i encomano al Senyor el seu treball.

L’amor en si mateix és diví. Tot acte d’amor gratuït per petit que sigui reflecteix i comunica l’amor de Déu. És ben cert: Només l’amor salvarà el món. Les persones que fan el bé expressen l’únic remei de tots els mals, que és l’amor. Maria ens ha portat el remei de l’amor immens de Déu, que sosté, guia, consola i guareix i és una promesa de pau.

Intenció de pregària

Per les Càritas parroquials i per tots els qui en formen part: que el Senyor sostingui el seu servei durant aquests dies i siguin preservats de mal.

V/ Mare de Déu del Remei   R/Pregueu per nosaltres.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave maria, i el Glòria. S’afegeix la pregària del Papa Francesc 

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

i es clou amb aquest verset:

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

Amén”.

Accés, a la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completa: “Novè dia:  “Inovoquem Maria, venerada a l’Ermita del Remei, a Alcover

I encara, es convida a una lectura pausada de la Carta dominical del Sr.Arquebisbe, Mons.Joan Planellas, titulada “Davant l’emèrgència sanitària” , urgeix fer-ho, per cuidar com cal la situació que vivim.