(25-04-2020) “Carta als infants que aquest any celebraran la seva Primera Comunió” (La Prioral i La Puríssima Sang)

Bona tarda,

ahir em deia un dels vostres avis:  “Demà havíem de celebrar la Primera Comunió”, recorda’ns en la pregària, no la podem celebrar”.

 Li vaig assegurar que ho faria. A l’hora, he anat a La Prioral, era buida. I he anat a resar  i a recordar-vos, i a les vostres famílies.

Al tornar a l’abadia, he pensat d’escriure una carta per tu , que celebraràs, aquest any la Primera Comunió. No és original “escriure una carta“, els apòstols van escriure’n, parlant de Jesús, també el nostre Arquebisbe, Joan, n’escriu una cada diumenge, i vaig llegir-ne una de la mare, i que era catequista, d’un infant (em va agradar molt i la recordo, encara que ja fa uns anys que la vaig llegir).

Carta per a tu:

Et  recordo i t’enyoro.

La teva  mirada: neta, confiada, esperant  que, quan passi pel  teu costat,  et digui alguna cosa, m’adono com escoltes les catequistes o a mi mateix, que allò que et diem, ara mateix és important per a tu. La teva mirada a cada reunió m’impressiona i em fa estar atent.

Esperes rebre la Primera Comunió, t’hi prepares  des del  curs 2018-2019, jo també ho espero. Ens cal tenir paciència, molta paciència.

De vagades alguna família, quan havia previst celebrar la Primera Comunió un dia, l’ha canviat perquè algun familiar s’ha posat malalt, potser a tu també, en alguna ocasió, t’han canviat de data alguna celebració. Doncs bé, ara ens hem de cuidar tots i per això hem de  canviar les dates. No pateixis, quan es pugui parlarem amb les famílies i posarem un altre dia.

A la catequesi acabem amb la pregària i pregar és saber que Jesús es company en la nostra vida, quan no ens surten les coses bé i en les nostres  alegries. Mai estem sols, perquè Ell s’ha quedat hi és . Segueix preparant, des de casa per la  teva, la  Primera Comunió:

Amb les teves mans, ajuda.

Amb el teu riure alegra els que estan tristos.

Amb els teus peus camina cap a qui està content que vagis al seu costat.

Amb la teva boca, digues sempre paraules que recordi a qui està al teu costat que Jesús se l’estima: Digues als teu pare o a la teva mare, als teus germans,  a l’avi o a l’àvia, que tens ganes de resar el Pare nostre i l’Ave Maria amb ells.

I quan pregues, recorda que a la Catequesi hem dit que és molt important, pregà per tu, per la teva família, per tothom qui coneixes, pels malalts, pels que aquests dies pateixen i prega per Mn.Robert i per mi, per la teva catequista. Recorda-te’n, que jo et recordo quan prego, et recordem quan preguem. En la pregària recorda-te’n també de qui aquests dies ens ajuda molt (els metges i el personal que hi ha als hospitals, al Supermercat,  guardies urbans, etc.) i pregà pels mestres, pel teu Col.legi,… per les religioses i religiosos, etc… De tots recorda-te’n quan parlis o quan  estiguis sense dir res, en silenci, amb Jesús

Una abraçada molt forta i fins aviat.

Joan Anton, Prior