(26 d’abril de 2022) Curs 2021-2022: Catequesi i Sagraments de la Iniciació Cristiana. Amb la família, en donem gràcies a Déu.

La Catequesi, 2021-2022.

Benvolgudes famílies (pare i mare, padrí/padrina, avi i àvia, germans/germanes,…), catequistes. GRÀCIES A DÉU!

Sembla que va ser ahir i ja han passat dos cursos des que, les famílies, van manifestar la voluntat de participar a la Catequesi d’Iniciació Cristiana, a les Parròquies de Sant Pere Apòstol -Prioral- i la Puríssima Sang, de l’Arxiprestat de Reus. Van demanar-ho per als seus fills/filles en l’edat per rebre l’Eucaristia i la de celebrar la Confirmació.

Gràcies!  Volem agrair-los-hi i en donem, també, gràcies a Déu. Els infants rebran properament l’Eucaristia, per primera vegada,  o la Confirmació. Són molt afortunats, els seus fills/les seves filles, per tenir una família que ha pensat en una educació cristiana, en aquests temps i aquí,. Benvolguda família volen per a ells/elles el millor i, sens dubte, el millor és conèixer i estimar Jesús.

És un goig, esperar als seus fills/filles cada setmana, entrar a l’església, cantar, resar i després parlar-los de Jesús. Hem resat amb ells i per ells. Els estimem i ens estimen. Amb la seva senzillesa, ens han recordat el valor del que és essencial, amb el seu somriure a ser generosos, amb la seva vitalitat a ser pacients; en una paraula: a ser millors. Han estat dos anys intensos en sessions de catequesi, pregària, celebracions, missa els diumenges. Sabem bé l’esforç que els hi ha suposat i el valorem. Algunes famílies han estat per tot i amb tot, ho han cuidat exquisidament, han estat a l’alçada del que els hi hem suggerit o demanat. Moltes gràcies.

També per a vostès, la família, haurà estat una etapa de creixement en la fe a través dels infants  i de la seva  catequesi. No deixin que això es refredi, recordin que cal cuidar-ho i seguiu endavant amb aquesta formació. Déu vol acompanyar-los al llarg de la vida (recordin que, a partir de l’1 d’agost poden preveure les inscripcions per al Curs 2022-2023,a les dues parròquies i, oportunament, rebran informació d’horaris i calendari del curs a l’Arxiprestat de Reus).La formació dels seus fills i filles continua, cal vetllar-la, comptin amb les parròquies, com aquest curs, i amb l’Arxiprestat de Reus, l’Arquebisbat, en definitiva.

Un bon grup celebrarà la Confirmació. Culmina una etapa important en la vostra formació i que completa la vostra iniciació cristiana, cal que penseu i cuideu que sigui el punt de partida per a una vida de fe més unida a la comunitat i viscuda essent testimonis de l’Evangeli (I Pe 3,15).

A les catequistes, senzillament “¡ GRÀCIES PEL VOSTRE MOLT BON SERVEI PASTORAL !. Gràcies a Déu. Recordeu, això si!… La Trobada de catequistes, a l’Arxiprestat de Reus, el dissabte, dia 11 de juny, al matí.

Ara és el moment de preparar i celebrar amb alegria cristiana la Celebració de la Confirmació (el 13 de maig) i la Primera Comunió,( el dia que correspongui, segons el grup). Cal que es cuidi bé la celebració, és la celebració dels Sagraments de la Iniciació Cristiana (Confirmació i Primera Comunió). El millor “regal” és Jesús no ho descuidem, ni ho oblidem. Felicitem-nos-en.

Que el Sant Crist de la Puríssima Sang, a qui ens hi dirigim i venerem, ben acompanyats per la Mare de Déu de Misericòrdia, ens hi ajudi.