(7 de febrer de 2020) Carta Dominical del Sr.Arquebisbe Mons.Joan Planellas [del Diumenge 09-02-2020]: «Qui més sofreix el maltractament del planeta no ets tu». Campanya contra la Fam “Mans Unides”.

[De la Carta Dominical” de l’Arquebisbe Mons. Joan Planellas: «Qui més sofreix el maltractament del planeta no ets tu» (9 de febrer de 2020 / Diumenge V de durant l’Any): Campanya contra la Fam: “Mans Unides

“…./….Ara bé, massa sovint carreguem a les espatlles dels governs la solució de tots els problemes. És una concepció d’immaduresa de la nostra societat. És bo, és el millor camí i el més natural que siguin els mateixos ciutadans des de les seves institucions els qui sensibilitzin l’opinió pública i promoguin empreses que condueixin a una major justícia distributiva. És una nota de maduresa. Els governs dels Estats han de vetllar per l’ordenament i la netedat d’aquestes gestions, han de prendre les grans decisions en aquest sentit, amb l’avantatge que si el poble ha estat sensibilitzat per institucions, més fàcilment comptarà amb la seva solidaritat.

Obrim-nos a un nou camí de conversió amb una vida més evangèlica, més sòbria i més compromesa amb models de desenvolupament solidari que ens permetin de connectar —segons el document final del Sínode de l’Amazònia— «l’exercici de la cura de la natura amb aquell de la justícia pels més empobrits i desafavorits de la terra, que són l’opció preferida de Déu» …. /…”

Text complet, i en audio, de La Carta Dominical de l’Arquebisbe Mons. Joan Planellas: «Qui més sofreix el maltractament del planeta no ets tu» (9 de febrer de 2020)