(18-01-2020) Compartim el dol per l’accident del 14 de gener de 2020, a la tarda

Déu vos guard!

Som a 18 de gener de 2020. Aquest migdia, he escrit un missatge a una cosina  meva que resideix a Flix. El motiu és que he coincidit amb persones que la coneixen. Hem compartit, a Reus,  la pregària exequial per una de les persones que ha mort en l’explosió d’aquest passat 14 de gener, a la tarda, al polígon sud de Tarragona. La persona que ha mort viu a la Parròquia de la Puríssima Sang, de Reus

Responent al meu missatge, la meva cosina, em diu em diu: “¡Quina desgracia!”. El primer que em passa pel cap:.¡Mai ningú hauria de passar per tràngols com aquest!.

Per què te’n has anat tan aviat? Tu saps molt bé com et trobarem a faltar”, semblava manifestar la filla del difunt, en pregària, amb la seva mare al costat, i els seus avis, tiets, cosins,… amb el cor trencat pel dolor.

Des del silenci, acabant aquest dia, recordo el que ens ha dit la filla del difunt,  més amb el cor que amb el cap, en context de Fe i pregària, i després d’escoltar la música dels goigs de la Mare de Déu de Misericòrdia: “el meu pare ha passat per la vida fent el bé. Vosaltres ho sabeu prou”  i li ha dit (al seu pare) des del fons del cor:   “Seguiré caminant amb esperança, estimant”. “Aferrem-nos a la Fe en Jesucrist, en el misteri de la mort de qui estimem”, he remarcat a l’homilia i, ara ho escric.

Ens ha tocat de prop, compartim el dol pels difunts de l’accident, al polígon sud de Tarragona, amb les seves famílies i amb les Parròquies que també, ho viuen de prop, de fet ho compartim amb l’Arquebisbat i la societat en el seu conjunt: Ens trobarem a l’Eucaristia, presidida pel  Sr.Arquebisbe, el divendres, 24 de gener, a La Canonja, a la Parròquia del municipi on s’ubica el lloc de l’accident.

Acabant aquesta “carta”, recordo al Papa Francesc que,a  l’Encíclica sobre ecologia: “Laudato, si”,  ens escriu: “és indispensable minorar la marxa per a mirar la realitat d’una altra manera, recollir els avenços positius i sostenibles, i alhora recuperar els valors i els grans fins arrasats per un desenfrenament megalòman”.

Cordialment

Joan Anton Cedó Perelló

 

Per ampliar-ho:

15 de gener: Comunicat de l’Arquebisbat de Tarragona, amb motiu de l’explosió al polígon sud, de Tarragona.

Dia 24 de gener, divendres, a les 20:00 h., l’Arquebisbe, Mons.Joan Planellas, presidirà, a La Canonja, l’Eucaristia per les víctimes i els damnificats de l’explosió al polígon sud, de Tarragona.