El Dr.Joan Viñas, metge: “Com viure amb la malaltia, des de l’experiència d’un metge malalt cristià”

Cal presentar dones i homes d’avui, els referent propers, germans i testimonis profètics de la fe, de l’esperança i de la caritat.  Saber d’ells, de la seva espiritualitat i dels seu compromís ens ajuda i acompanya.

El Dr.Joan Viñas ha publicat un llibre, un bon company de camí per aquest acabament d’agost: “COM VIURE AMB LA MALALTIA, DES DE L’EXPERIÈNCIA D’UN METGE MALALT CRISTIÀ”:

 

COM VIURE AMB LA MALALTIA-VIÑAS SALAS, JOAN-9788498839784“Durant la nostra existència tots patim moments díficils, problemàtics, fracassos, malalties i acabem morint. Aquesta obra, centrada enla malaltia greu, vol ajudar el lector a superar el patiment que ens provoquen tots aquests moments, oferint trajectes que ajuden a afrontar-los i que donen sentit a la vida. Està escrit per un metge cirurgià cristià que pateix una greu malaltia, i exposa la seva experiència de la fe raonable arrelada a la vida, i de la malaltia que no trenca la felicitat, amb pistes que poden servir tant per a sans comSempre havia dit que era cristià i ara, al títol del llibre, també ho deixa clar. La religió li ha estat d’ajuda per fer front a la malaltia terminal que li van detectar fa quatre anys?
A mi m’ha ajudat, però crec que el que explico al llibre pot ser, i espero que ho sigui, d’utilitat a tots els malalts i les seves famílies. Un canvi de pensament per aprendre de la malaltia. Quant a la religió, sóc creient, sí, però penso que cal depurar creences i en aquest llibre també provo de fer-ho. per a pacients
i per als acompanyants” (Sinopsi del llibre)

 

Tres entrevistes que li fan ens ajudaran i acompanyaran:

“No és suficient amb ser un bon professional, sinó que cal ser també un professional bo.”

O bé:

“A la vida te l’has de jugar pels altres o, buscant seguretat, seràs un egoista”

i encara:

“La enfermedad ha contribuido a mi felicidad”