Trobada diocesana d’escolans a Vinyols i el Arcs

“Amb el lema «Veniu i ho veureu», com cada dia 25 de juny, els escolans de l’arxidiòcesi, acompanyats dels seus mossens i responsables, s’han aplegat per a celebrar la trobada anual que aquest any ha tingut lloc a la Parròquia de Vinyols i els Arcs, al Baix Camp.

Organitzada pel Secretariat Diocesà de Vocacions, i amb la participació activa dels seminaristes de l’arxidiòcesi, la trobada ha volgut transmetre als escolans la seva important missió al servei de l’altar a més de ser un dia de convivència i germanor entre ells”.

Hi ha participat l’escolania, noies i nois, de les nostres Parròquies, acompanyats per Mn.Victor, el seminarista Oscar i algunes joves del Grup de joves de la Parròquia, col.laborant, també en la dinàmica de la Trobada.

Cal esperar i implicar-nos en fer realitat el que el Papa Francesc va dir en l’Homilia de la Trobada Internacional d’escolans (Agost de 2018):

“Feu-ho tot a glòria de Déu”: Així ens exhorta Sant Pau a la lectura escoltada. Servint a la glòria de Déu en tot el que fem i com a criteri decisiu per a les nostres accions. La glòria de Déu és la diracció de la brúixola de la nostra consciència.

Sant Pau ens parla també d’un altre criteri: esforçar-s!. tenim els mateixos desitjos, somnis i ideals. De vegades, algú està desil·lusionat, i som nosaltres els que podem revifar la Llum, transmetre una mica de bon humor. Per tant, és més fàcil portar-se bé i testificar en la vida quotidiana l’amor de Déu i l’alegria de la fe. Depèn de la nostra coherència que els nostres germans reconeguin a Jesucrist, l’únic salvador i l’esperança del món.

Potser vosaltres us pregunteu: “Com puc fer-ho? ¿No és una tasca massa difícil? “. És veritat, és una gran missió, però és possible. I Sant Pau ens hi anima: “Feu-vos imitadors meus, com jo ho sóc de Crist”. Sí, podem viure aquesta missió imitant Jesús com ho van fer l’apòstol Pau i tots els sants. Mirem als sants, ells són l’Evangeli viscut, perquè han pogut traduir el missatge de Crist en les seves vides. Però, aneu amb compte i recordeu: en aquest camí de seguir als sants, en aquest camí de santedat, no hi ha lloc per als joves mandrosos. Gràcies!”

 

Més informació