«Novenari, preparant la Festa de la mare de Déu de Lourdes» [3-11 de febrer de 2020]. Arixiconfraria de la Mare de Déu de Lourdes [La Puríssima Sang -Reus-]

La Mare de Déu:

“Oient de la paraula” (dia 3 de febrer /19:00 h)

“Porta del cel” (dia 4 de febrer/ 19:00 h)

“Consol dels afligits” (dia 5 de febrer/ 19:00 h)

“Reina de la Pau” (dia 6 de / 19:00 h )

“Causa de la nostra alegría” (dia 7 de/ 19:00 h )

“Mare del bon consell” (dia 8 de/ 19:00 h )

“Mare de misericordia” (dia 9 de/ 19:00 h )

“Mare de la unitat” (dia 10 de/ 19:00 h )

“Mare de Déu de Lourdes (dia 11 de/ 19:00 h ) [Nota. Aquest dia, l’església de la Pma.Sang serà oberta d’11:00 a 13:00 i a partir de les 17:00].

“Així, quan et posis a pregar amb el cor trasbalsat, si perseveres, veuràs que després d’haver pregat llargament potser no hauràs trobat respostes als teus interrogants, però aquests s’hauran fos com la neu amb el sol i al cor t’envairà una gran pau: la pau de ser en les mans de Déu i de deixar-te conduir dòcilment per Ell, al lloc que Ell ha preparat per a tu. Llavors, el teu cor renovat podrà entonar el càntic nou, i el Magnificat” de Maria et sortirà espontàniament dels llavis i serà cantat per l’eloqüència silenciosa de les teves obres. Sàpigues, però, que no mancaran en tot això les dificultats: a vegades, no aconseguiràs de fer callar el brogit que t’envolta i que hi ha dins teu; a vegades et sentiràs fatigat i àdhuc amb poques ganes de posar-te a pregar; a vegades, la teva sensibilitat es torbarà, i qualsevol cosa et semblarà preferible a estar en actitud de pregària davant de Déu, “perdent” el temps. Sentiràs, fins i tot, les temptacions del Maligne, que cercarà de totes les maneres de separar-te del Senyor, allunyant-te de la pregària.
No tinguis por: les mateixes proves que tu vius les han viscut els sants que t’han precedit, i sovint molt més pesades que les teves. Tu continua simplement tenint  fe.Persevera, resisteix i recorda que l’única cosa que podem donar veritablement a Déu és la prova de la nostra fidelitat. Amb la perseverança salvaràs la teva pregària, i la teva vida.
Vindrà l’hora de la “nit obscura”, en què tot et semblarà àrid i fins absurd en les coses de Déu: no tinguis por. És aquella l’hora en què Déu mateix t’acompanya per lluitar junt amb tu: remou de tu tot pecat, amb la confessió humil i sincera de les teves culpes i el perdó sagramental; dóna a Déu encara més del teu temps, i deixa que la nit dels sentits i de l’esperit esdevingui per a tu l’hora de la participació en la passió del Senyor. En aquell punt, serà Jesús mateix qui et portarà la creu i et conduirà amb Ell vers la joia de la Pasqua. No et sorprengui, doncs, de considerar fins i tot amable aquella nit, perquè la veuràs transformada per a tu en nit d’amor, inundada per la joia de la presència
de l’Estimat, curulla del perfum de Crist, lluminosa de la llum de Pasqua”.

FORTE, Mons.Bruno;Arquebisbe metropolità de Chieti-Vasto;

“Carta sobre la pregària (III).

 

Hospitalitat Diocesana de la Mare de Déu de Lourdes (Arquebisbat de Tarragona)

Santuari de la mare de Déu de Lourdes (França)

Acolliment de les Reliquies de Santa Bernardette, a l’Arquebisbat de Tarragona (1 – 2 de novembre de 2019)

Acolliment de les Reliquies de Santa Bernardette, a Reus  [Arxiconfraria de la Mare de Déu de Lourdes] (2 de novembre de 2019)