Ordenació episcopal de Mons.Joan Planellas i Barnosell, Arquebisbe de Tarragona

De la web de l’Arquebisbat de Tarragona  on poden ampliar aquesta informació, és la font d’aquesta informació:

L’esperit fa jove l’Església

Abans de cloure la celebració, Mons. Joan Planellas ha pronunciat les seves primeres paraules com a arquebisbe metropolità de Tarragona saludant a tot el poble sant que peregrina a Tarragona i a tots els assistents, en especial els procedents de la diòcesi de Girona, de la Facultat de Teologia de Catalunya i de l’Ateneu Universitari Sant Pacià i els seminaristes que es formen a la Facultat.

«Spiritus iuvenem facit Ecclesiam» (‘L’Esperit fa jove l’Església’) és el lema episcopal triat per Mons. Joan Planellas, inspirat en una frase de la Constitució dogmàtica Lumen gentium 4, del Concili Vaticà II. «Volem ser una Església dedicada i preocupada per a fer néixer i créixer en el cor dels altres l’eterna joventut de l’Evangeli de Jesús», ha expressat Planellas, el qual també ha citat alguns fragment de la recent Exhortació als joves del papa Francesc.

El rejovenir de l’Església ha estat el fil conductor de la seva al·locució. També quan ha fet referència a la mitra que li ha estat imposada en el moment de l’ordenació: «És la mitra del gran arquebisbe d’aquesta seu Josep Pont i Gol. […] L’arquebisbe Josep estava convençut que el Concili Vaticà II, retornant a l’Evangeli, havia de portar la nova primavera de l’Església».

A més de l’arquebisbe Pont i Gol, també ha mencionat el testimoni d’altres prelats antecessors seus: «Voldria exercir el meu ministeri a la llum i amb la lucidesa clarivident del Cardenal Vidal i Barraquer a l’hora d’acarar moments difícils; amb l’audàcia pastoral de l’arquebisbe Ramon Torrella a l’hora de convocar el Concili Provincial Tarraconense; i gaudint part de l’extraordinària bondat de l’arquebisbe Jaume».

La unitat pastoral de les diòcesis amb seu a Catalunya i el seu treball conjunt, la necessitat d’escolta dels preveres i diaques, religiosos i religioses i els laics i laiques, de l’important paper que ha de tenir la dona en la vida de l’Església i la necessitat de perdó tant a nivell eclesial, social i polític han centrat la resta del seu parlament.

Finalment ha adreçat unes sentides paraules a tota l’Església de Tarragona: «Vull que la meva vida entre vosaltres sigui un donació d’amor, vull que tot el meu esforç esdevingui serè, respectuós i cordial perquè vull estimar i patir per aquesta estimada Església».

 

Bastant més a:

Arquebisbat de Tarragona

Entrevista a Mn.Josep maria Rovira Belloso (Barcelona, 10 de març de 1926 – Barcelona, 16 de juny de 2018), en motiu del 50è aniversari del Concili Vaticà II.

Del Concili Provincial Tarraconense, a la pàg. 1 del Full Parroquial del Bisbat de Girona.

I del Seminari Major Interdiocesà