De la Web de l’Arquebisbat de Tarragona:
“Vint-i-vuitè dia: Invoquem Maria a l’Ermita de l’Abellera, de Prades (Arxiprestat del Priorat), en el Dilluns radiant de Pasqua.
L’ermita on es venera la Mare de Déu de l’Abellera és un lloc bellíssim. Tots hi hem estat. És la Mare de Déu que la vila comtal venera en una balma d’una altíssima cinglera que li serveix d’aixopluc. L’antiga imatge fou destruïda, la nova és de l’any 40. Fou coronada canònicament amb una diadema de cinquanta abelles l’any 1956. La Mare alleta el Fill. La llet i la mel són els signes de la terra promesa.
Antigament després d’haver rebut el baptisme els neòfits se’ls donava llet i mel per a significar que pel bany de la regeneració havien entrat a la Terra promesa. La mel és també signe de la dolcesa de la Paraula de Déu. El salm 18 canta la dolcesa dels manaments del Senyor: són més desitjables que l’or fi, més que l’or a mans plenes, són més dolços que la mel, regalimant de la bresca (Salm 18,11. )
Que la Mare de Déu en el goig de la Pasqua ompli de dolcesa els dies llargs, les tardes interminables, que passem confinats a casa. Us recomano la lectura de la Primera carta de sant Pere que és considerada una homilia pasqual. Assaboriu-ne la dolcesa de la Paraula. Que la pau que hi ha pel camí que va a l’Abellera des de Prades us acompanyi.
Meditació (Salm 113)
El dia que escric és dilluns de Pasqua, «el dia de la mona», que diem familiarment, viscut en una circumstància peculiar. Que ningú ens robi l’alegria, que tantes vegades predica el papa Francesc. No permetem que l’epidèmia ens la robi. La fe que tenim no pren mai l’alegria, ans al contrari, la regala. El nostre Déu és el Déu de la joia i de la festa. El record de les meravelles de Déu sempre ha estat celebrat a Israel i en l’Església en dies d’aplec i de festa. No oblidem que Maria participà, joiosa i engalanada, de les noces de Canà.
Maria cantà, com hebrea que era, aquest salm preciós en la solemnitat de la Pasqua. És el salm pasqual per excel·lència ja que canta les meravelles de l’èxode, però, amb el mateix salm, els cristians cantem les meravelles del nou èxode: per la resurrecció de Crist hem passat de mort a vida. Un dia d’aquests ja us explicaré els significats del salm. Quan l’Església el canta s’omple de goig, una alegria molt íntima la envaeix, alhora molt eclesial. El gregorià té una melodia pròpia per ell, el tonus peregrinus. La melodia en què el canten els nostres monestirs és també preciosa. Fa alegria de cantar.
Joiosa, santa i vivificant Pasqua en el goig íntim del Crist ressuscitat. Gaudiu-ne tant com pugueu en l’àmbit més preuat, la pròpia família. Durant la cinquantena l’Església participa del goig de Maria cantant el Magnificat. El Magnificat tan joiós de la Pasqua. Regina caeli laetare (us recomano la versió de Mozart, si us abelleix cerqueu-la al youtube). Els padrins i padrines que no s’oblidin de felicitar llurs fillols.
Intenció de pregària
Tornem a pregar pels ancians que són a les residències, pels qui estan malalts. També pels seus familiars plens d’angoixa que no els poden visitar. També pels hospitals psiquiàtrics i per la gent dependent. Que nostre Senyor ho ompli tot del seu amor i consol.
Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave Maria i el Glòria. S’afegeix la pregària del papa Francesc.
Pregària del Papa Francesc:
Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.
Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.
Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.
i es clou amb aquest verset:
Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.
Amén”.
Poden ampliar-ho:
A la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completa. Accedint a ”Vint-i-vuitè dia: Invoquem Maria a l’Ermita de l’Abellera, de Prades (Arxiprestat del Priorat, en el Dilluns radiant de Pasqua “.
Es pot accedir a totes les invocacions que aquests dies us oferim.
“L’arxidiòcesi de Tarragona és profundament mariana”: La Mare de Déu en la festa de la seva Nativitat, Patrona principal de l’Arxidiòcesi de Tarragona