(01-07-2023) La Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist (Festa titular de la Parròquia i Festa Patronal de la R.C.de la Puríssima Sang).

 A partir de la reflexió del Papa Francesc, a l’Audiència als participants a la Trobada promoguda per la “Família Espiritual de la Preciosíssima Sang de Crist” (30 de juny de 2018):

“La Sang de Crist ens porta a la trobada amb els marginats” (Papa Francesc)

El Sant Crist de la Puríssima Sang. Reus

“La meditació del misteri de la Sang de Crist vessat a la creu per la nostra redempció, ens impulsa, en particular, cap a tots els que podrien ser guarits dels seus patiments morals i físics i en canvi són abandonats als marges d’una societat del consum i de la indiferència”

Pietat cristiana de la Sang de Jesús
En el seu discurs, el Sant Pare va recordar que, al mes de juliol, la pietat cristiana es dirigeix de manera especial a la Sang de Crist i per això, va dir el Papa, “estic content de trobar les Societats de Vida Apostòlica i els Instituts de religiosos masculins i femenins, amb les respectives agregacions laïcals, que s’inspiren en l’espiritualitat de la Sang de Jesús”.

Des de l’inici del cristianisme, va assenyalar el Papa Francesc, el misteri d’amor de la Sang de Crist ha fascinat tantes persones,…/…,  que han entès amb la llum de la fe que la Sang de Crist és font de salvació per al món. “Déu ha escollit el signe de la sang –va afirmar el Pontífex– perquè cap altre signe no és tan eloqüent per expressar l’amor suprem de la vida donada als altres. Aquesta donació es repeteix en tota celebració Eucarística, en què es fa present, juntament amb el Cos de Crist, la seva Sang preciosa, la Sang de nova i eterna Aliança, vessada per tots en remissió dels pecats”.

Tres Consideracions que ens poden ajuda en la nostra activitat i testimoniatge:  (1) El coratge de la veritat;  (2) l’atenció a tothom, especialment als allunyats i (3)  la capacitat de fascinar-se i comunicar”

El coratge de la veritat
És important ser persones coratjoses, va precisar el Papa Francesc, construir comunitats valentes que no tinguin por d’afirmar els valors de l’Evangeli i la veritat sobre el món i l’home. “Es tracta de parlar clar i no girar la mirada a una altra part davant els atacs als valors de la vida humana des del concebiment fins al final natural –va subratllar el Pontífex– davant la dignitat de la persona humana, davant els mals socials, davant les diverses formes de pobresa. El testimoniatge dels deixebles de Jesús està cridat a tocar la vida de les parròquies i dels barris, i no quedar-se indiferents sinó a incidir, transformant els cors i la vida de les persones”.

L’atenció a tothom, especialment als allunyats
Explicant el segon aspecte, el Sant Pare els va dir que, “en la vostra missió esteu cridats a arribar a tothom”, a fer-vos entendre per tothom, és a dir, a ser “populars” usant un llenguatge gràcies al qual tothom pugui comprendre el missatge de l’Evangeli. “Els destinataris de l’amor i la bondat de Jesús són tots: els propers, però sobretot els allunyats. Per tant –va afirmar el Pontífex– cal personalitzar les formes més adequades per aconseguir apropar una multitud plural de persones, arribant a “casa”, als ambients socials i al carrer. Per fer-ho –va afegir– teniu l’exemple de Jesús i dels seus deixebles que caminaven pels carrers de Palestina anunciant el Regne de Déu amb tants signes de curació que confirmaven la Paraula”.

La Capacitat de fascinar i comunicar
Finalment, per donar un bon testimoni va dir el Papa, cal la capacitat de fascinar i comunicar. “Es tracta de suscitar una participació sempre més gran per oferir i fer agradar els continguts de la fe cristiana, generant una nova vida en Crist. L’Evangeli i l’Esperit Sant –va assenyalar el Sant Pare– susciten paraules i gestos que fan cremar el cor i els ajuden a obrir-se a Déu i al proïsme”. Per a aquest ministeri de la Paraula, va afegir el Pontífex, es pot prendre inspiració de l’actitud amb què Jesús dialogava amb la gent per revelar el seu misteri a tothom, per meravellar la gent comuna amb ensenyaments elevats i exigents.

Abans de concloure el seu discurs, el Papa Francesc va recordar a la Família de la Preciosíssima Sang que, la veritable força del testimoniatge cristià deriva del mateix Evangeli. “I és aquí –va afirmar el Sant Pare– que emergeix la centralitat de la Sang de Crist i de la seva espiritualitat. Es tracta de confiar en la sobre abundància d’amor expressada a la Sang del Senyor, sobre abundància que han posat a la llum els Pares de l’Església i els grans sants i místics de la història cristiana”.

Per preparar millor la Festa, a partir de la reflexió del Papa Francesc, a l’Audiència als participants a la Trobada promoguda per la “Família Espiritual de la Preciosíssima Sang de Crist”, a qui va rebre en audiència a l’Aula Pau VI del Vaticà (30 de juny de 2018)Es pot escoltar la reflexió del Papa Francesc, també en àudio, a més del test per llegir.

La Celebració de la Festa a Casa nostra:

Dissabte, 1 de juliol de 2023:

18:30  Missa (a La Prioral de Sant Pere)

Diumenge, 2 de juliol de 2023 (Dia, al que per raons de calendari, és trasllada  la celebració de la  festa, “el diumenge que segueix l’1 de juliol”:

08:30 Missa (a l’església de la Puríssima Sang)

11:30  Ofici solemne de la Festa (a l’església de la Puríssima Sang)

Sostindrà el Cant de la celebració l’Escolania, Cor jove i Capella de Cantors del Sant Crist de la Sang.

Dilluns, 3 de juliol de 2023:

La Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist:

19:30 Missa (a l’església de la Puríssima Sang) i Conferència

Presidirà l’Eucaristia, i dictarà la reflexió posterior, Mn.Josep Queraltó Serrano.

I, des de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, de Reus: Els Goigs del Sant Crist: