[16-04-2020] Dijous, Octava de Pasqua/ Trentè dia: ”VISITES ESPIRITUALS A LA MARE DE DÉU”

De la Web de l’Arquebisbat de Tarragona:

Trenta unè dia: Invoquem Maria a l’Ermita de la Mare de Déu de La Pineda, a Vila-seca (Arxiprestat del Tarragonès Ponent), en el dijous radiant de Pasqua.

La imatge de la Mare de Déu de la Pineda és tota curiosa, un petit baix relleu on s’hi representa a Maria i que venera allà on les carreteres van totes a la platja en una pineda, d’aquí el nom. Els de Vila-seca ja no saben què més fer per embellir el santuari i el lloc. Quan de temps en temps la porten al poble s’engalanen ells i els carrers. També hi van els fidels de la Canonja que tenien dret a porta pròpia del santuari. Moltes noies porten el bell nom de Pineda. La humilitat del lloc contrasta amb els grans emporis turístics i de les indústries químiques del voltant. Ara sembla que digui: No us oblideu: Déu omple de béns els pobres i els rics se’n tornen sense res.

A la Mare de Déu de la Pineda encomanem el repòs etern dels difunts que han mort a la residència de Vila-seca, on hi ha un nombre notable de positius. Que el Senyor els rebi en el seu Regne, que els seus familiars siguin consolats i que els qui els van atendre a les darreres hores de la seva vida siguin beneïts. Aquests professionals i treballadors mereixen gratitud.

Meditació  (Mc 16,6).

Com l’ovella amb tot anhel / el repòs cerca en l’arbreda, / Maria de la Pineda, / feu-nos lloc en vostra cleda / a la Glòria del Cel

L’expressió més dolorosa de l’epidèmia per causa de la COVID-19 és la mort de molts. Quan sentim a dir la xifra dels morts tots sabem que no és una estadística freda (Déu meu, el dia que escric quasi són catorze mil morts!). Darrera cadascun hi ha un rostre, una família. No hi ha res més trist al món que no puguis acompanyar persones estimades en els darrers moments de la vida. No hi ha res més trist al món que morir sol  amb la morfina posada i sense que ningú et doni la mà.

Compadim-nos i preguem per les famílies que viuen una tragèdia així. És terrible estar tan a prop amb el cor i haver d’estar lluny físicament. Només la pregària pot salvar aquesta distància insalvable.

Fem gran la fe en la resurrecció: la mort és un moment imperceptible, però quan morim, no morim cap al no res, sinó cap a Déu, on ens revestim del cos gloriós del Senyor Ressuscitat.

En els relats pasquals la llum ve de la nit, de la passió espantosa, d’algú abandonat pel Pare i pels seus, del silenci i de la tenebra d’una sepultura, de l’abisme del país dels morts, la llum del Ressuscitat emergeix d’aquests àmbits, és una llum que no ve de dalt, ve de baix, ve de la nit, és un clarejar, una aurora, un inici de llum. I una llum creixent que serà regalada a la comunitat. És un amor que ve de l’amor entregat, de les tenebres del Divendres Sant que esdevé llum pura. La llum pura de l’alba de la Pasqua. Que l’alba de Pasqua claregi sobre la nit que el món viu aquest temps, sobretot pels més pobres de la terra.

Intenció de pregària

Pels difunts de la residència de Vila-seca del nostre bisbat: que gaudeixin de la vida eterna; i pel consol dels seus familiars. Els preveres feu-ne sufragi a l’Eucaristia.

Fem ara un silenci, habitat per la pregària interior i diguem el Pare nostre, l’Ave Maria i el Glòria. S’afegeix la pregària del papa Francesc.

Pregària del Papa Francesc:

Oh Maria, Vós resplendiu sempre en el nostre camí com a signe de salvació i d’esperança. Nosaltres ens encomanem a Vós, Salut dels malalts, que prop de la Creu vau ser associada al dolor de Jesús mantenint ferma la vostra fe.

Vós, Salvació de tots els pobles, sabeu de què tenim necessitat, i estem segurs que proveireu, perquè, com a Canà de Galilea, pugui retornar l’alegria i la festa després d’aquest moment de prova.

Ajudeu-nos, Mare del Diví Amor, a conformar-nos a la voluntat del Pare i a fer el que ens dirà Jesús, que ha pres sobre seu els nostres sofriments i ha carregat els nostres dolors per conduir-nos, a través de la Creu, a l’alegria de la Resurrecció.

i es clou amb aquest verset:

Sota el vostre mantell ens emparem, Santa Mare de Déu; escolteu les nostres pregàries  en tota necessitat i aparteu-nos sempre dels perills, Verge, gloriosa i beneïda.

Amén”.

Poden ampliar-ho:

A la Web de l’Arquebisbat per completar aquesta motivació i seguir la pregària completa. Accedint a: Trenta unè dia: Invoquem Maria a l’Ermita de la Mare de Déu de La Pineda, a Vila-seca (Arxiprestat del Tarragonès Ponent), en el dijous radiant de Pasqua.

Parròquia de Sant Esteve, Vila-seca

Es pot accedir a totes les invocacions que aquests dies us oferim.

“L’arxidiòcesi de Tarragona és profundament mariana”La Mare de Déu en la festa de la seva Nativitat, Patrona principal de l’Arxidiòcesi de Tarragona